Dream

Publicerat 2013-11-30 kl. 17:26:55 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
En buss i Nashville.
Jag drömde i natt att jag förlorade alla mina läsare. Inte för att jag har så många, men fortfarande. Se, så dåligt mår jag över att jag inte uppdaterar ordentligt. Jag ska försöka bli bättre och bara ta mig i kragen och göra det, även fast jag är trött. Men det händer inte jätte mycket intressant just nu. Förutom att jag är på thanksgiving break och en annan sak som hände i skolan som jag ska berätta om. Men annars är det bara same old same old och jag är alldeles för trött för att uppdatera. Dock kom min syster med en väldigt bra grej som jag ska försöska göra. Vill inte säga vad det är för då får jag dåligt samvete om det inte händer.
 
Det jag skulle berätta om i skolan var iallafall, att i tisdags när jag satt på break med B och pratade lite så hörde vi att någon försökte få någons uppmärksamhet, bakom oss. Han sa typ hallå, du där, psst. Och både jag och B tänkte att det där kan ju inte vara till oss så vi ignorerade det och bara låtsades som ingenting. Sen gick en kille förbi oss bakom och samma person sa, "kan du knacka henne på axeln". Och gissa vad? Det var jag som blev knackad på axeln. Så, de hade ropat på oss. De frågade iallafall massor med frågor om Sverige och Italien och frågde om det blev kallt, om vi hade snö, vad vi jagade, om jag jagade, hur det var osv osv. Och sen så sa han att han ville att jag skulle snapchata honom till mina vänner i Sverige. Så kära vänner, om ni fick en kille på snapchat var det han.
 
Thanksgiving break då? Ni fick ett litet inlägg i förgår där jag skrev vad jag var tacksam för. Det är ungefär vad thanksgiving går ut på. Plus att man äter massor. Det är så jag ser det iallafall. Så i torsdags var George dotter + famil, hennes pojkvän och hans dotter här på middag. Vi åt massor med gott, både till efterrätt och middagsrätt(?). Jag bakade min kladdkaka och de tyckte om den massor. Första gången jag träffade hennes dotter och hennes pojkväns dotter.
 
Igår var det Black Friday, vilket menas med billig shopping. Vi åkte dock inte och shoppa men jag klickade hem lite saker från internet iallafall. Vill köpa mer. Är i shopping mode. Istället åkte vi till hennes systers hus, som ligger precis över gränsen från Tennessee och Georgia. Där vi åt en till stor thanksgiving dinner. Träffade resten av hennes familj och hade det jätte trevligt. Vi kom hem igår runt åtta igen och då hoppade jag snabbt in i duschen och sen kollade på lite serier.
 
Idag så ska vi snart hoppa in i bilen för att åka tillbaka till hennes systers hus. Där ska vi äta lite rester från igår och sen lite senare ska vi åka och kolla på the christmas light at Rock City. Det ska tydligen vara massor med julpynt och det ska tydligen vara jätte fint. Så kameran åker med så ska jag fota ännu mer och ha ännu mer bilder att redigera och visa er. 
 
Det var nog allt ni missat. Nu ska jag försöka redigera lite bilder lite snabbt, som ni ska få, innan jag åker. Hoppas eran vecka har varit bra!
 

Thanksgiving.

Publicerat 2013-11-28 kl. 19:50:52 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
What are you thankful for? I'm thankful for my beautful and loving family back in Sweden that are supporting me into doing this crazy thing. I'm thankful for my mom and dad that actually made it happen. I'm thankful for my sister and my brother that would do anything for me and I would do anything for them. I'm thankful for my friends in Sweden that I know will still be there when I get back, and always listen to all I have to say and accept that I'm a bit different and still actually hangs out with me. I'm thankful for all the Exchangestudents that understands everything when my other friends doesen't. I'm thankful for all the exchangestudents that's becoming my bestfriends, the bestfriends you never thought you would have. I'm thankful for my Italian sister, for being with me through thick and thin and helps me through everyting. I'm thankful for my Hostmom, for taking me in and giving me a place to stay. I'm thankful for all the friends I meet in Red Bank for making my first month perfect, and making me feel welcome and showing me how awesome America can be. I'm thankful for my new friends in Bledsoe, for making me feel welcome in a new place where everybody knows everyone and for making me love school and want to spend every second with them. And I'm thankful for everyone that's in my life and makes me keep on going with a smile on my face, that makes everyday worth getting up from the bed.
Thank you.
 

Nashville del 4

Publicerat 2013-11-28 kl. 19:36:48 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee

Nashville del 3

Publicerat 2013-11-28 kl. 02:42:30 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 

Nashville del 2

Publicerat 2013-11-27 kl. 03:41:25 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 

What time is it? Summertime.

Publicerat 2013-11-26 kl. 02:32:48 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
tips på ifall ni vill gråta.
 
Not really, but a girl can dream right?
Idag har det vart måndag. Vilket är likamed skola. Inte mig emot. Dagen har dessutom vart väldigt chill, eftersom jag bara gpr denna dag ich imorgon för sen resten av veckan är vi på Thanksgiving break! Aaah, min första thanksgiving. Är jag lite taggad eller?! Svar ja! Engelska lektionen gick förbi ganska okej, kollade på film under us history, lunch och sen horse science där vi somvanligt inte gjorde så mycket, break med massor med härliga människor och ännu mer förvirring och sedan matte. Som tur är har vi inte prov i morgon vilket gjorde min dag lite bättre.Idag har det  var kallt här. Det sägs att det ska snöa inatt så vi får se om skolan stänger eller inte. Jag hoppas på inte. Vill gå till skolan! Har en ännu mer chill dag imorgon antagligen. Så det skulle inte vara fel med skola.
Nu ska jag och B kolla på en gråt film. Behöver gråta av mig lite. Och sen ska vi hoppa i säng. Kanske bara direkt hoppar i säng för är så skadeligt trött. Godnatt vi hörs imorgon!

Nashville del 1

Publicerat 2013-11-25 kl. 03:04:28 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 

Nashville.

Publicerat 2013-11-24 kl. 04:46:49 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Bjuder på en bild från bilresan upp sålänge. Denna bild beskriver våran vänskap ganska bra.
 
Lovar att jag ska försöka bli bättre på att skriva ordentliga inlägg på svenska. Eller bara skriva allt på engelska, för det verkar som jag skriver ordentligare då. Men det är något att tänka lite extra på.
 
Idag har jag då varit i Nashville. Vilken underbar liten stad. Iallafall där vi var. Har massor med bilder att redigera och kanske till och med en liten film. Beroende på om jag filmade tillräckligt. Vi började dagen på ett gigantiskt hotell, vet inte ens hur stort det var. Men det var gigantiskt. Jag hoppas ni kan se det på bilderna. Det är förövrigt ett sånt stort hotell jag vill äga en vacker dag. Eller jobba på. Äga skulle vara coolast. Men man måste väl börja någonstans.
Efter det åkte vi vidare till något grekiskt sak, har helt glömt bort namnet på det nu. Men har några få bilder där ifrån också. Man fick inte fota så mycket. Men några bilder blev det iallafall.
Sen åkte vi till Hard Rock Café och rikitiga Nashville. Åt mycket god mat, pratade mycket strunt och njöt. Vi fick därefter gå runt själva i den lilla staden och jag blev två armand, en t-shirt och en Tennessee flagga rikare.
En helt underbar liten stad och jag har massor med fina bilder somsagt.
 
Fick även tid att spendera med Marie. Som jag saknat den tjejen och som jag tycker om henne. En helt underbar människa och hon är nog faktiskt den bästa vännen jag alltid haft men aldrig vetat om.
 
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av the carrie diaries och sen hoppa i sängen. Kanske redigera lite bilder om jag orkar.
 
Hoppas eran lördag var bra! Puss.

School Bound

Publicerat 2013-11-22 kl. 15:57:39 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 
My favorite Danish girl. My long lost bestfriend. The most awesome person on earth. (no pics on the school computer)
 
Once again i forgot to put up a blogpost yesterday. But i got home late from a after school thing and i needed to study for another test that i have today in, guess what, math... 
I'm sorry my post are so confusing, i will start reading through them so i can see that you understand something at least. 
 
Right now I'm in school and we needed to write an essay on the computers but i got done so I thought that maybe i should update you guys instead cause i forgot about that yesterday. 
 
So yesterday we went to an after school thing to gain extra credit. We hade a quiz bowl and guess who's team won? You guessed right again. MY TEAM! yeah! And i actually knew something. I could help my team to the winnst. Good job, Agnes. I had a really good time and my team were the best team ever! 
 
Before that were just a normal day in school. Nothing special to it. 
 
Tomorrow we're going to Nashville! I CANT WAIT! AAAAH! And i get to see Marie and Chloe again. 
 
I'll update you again when i get home!
 
This blogpost is especially for you, Bob. Finally one in english. 

Lill-lördag = small-saturday?

Publicerat 2013-11-20 kl. 23:54:30 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Kände mig väldigt amerikansk i lördags med min Mtn Dew och mina Doritos.
 
Försökte förklara för B och en tjej som heter Jessica i morse. Gick väl lite sådär. Nästan lika svårt att förklara som ordet: lagom. Men det är typ det bästa ord som finns och jag tror några faktiskt börjar få klämen på det.
Har även berättat en gåta för dem, en gåta som Elina sa till mig och Adele för typ massor med år sen nu när jag tänker efter, gåtan är iallafall; jorden har svämat över och det är bara vatten på hela jorden, det finns inget annat. Utom ett näkrosblad med en groda på. Vart går grodan? Jag tänker inte säga svaret, och om du vet skriv snälla inte svaret i en kommentar. Tack. Sa den till min engelska klass idag och 45 minuter av den lektionen gick åt att försöka klura ut gåtan och 20 åt vanligt prat, så vi jobbade i ungefär 10 minuter. Värt. Men det var kul att se hela min engelska klass hålla på att gå i taket.
 
Men ni, ledsen för seg bloggning. Jag har vart busy busy, både med roliga och mindre roliga saker. Tex. har basket match och plugg ståt på schemat. Basket matchen = rolig. Plugg = tråkigt. Iallafall, vi börjar med det roliga. Basket matchen spenderades med B, Cain, Jarett, Logan, Lauren plus några fler folk jag inte minns namnet på. Förlåt. (Tror jag dock ska börja skriva ut namnet på personer jag umgås med så jag inte glömmer det om flera år) Men det var riktigt roligt och vi vann både tjejer och killar så det var ju ett big plus också.
Det tråkiga då? Plugg. Har massvis med plugg nu för tiden och massor med prov och läxor. Dock så är proven inte jätte svåra (minus matten, vilket är ämnet jag har mest plugg i) så det hjälper ju lite. Men hade iallafall ett hemprov torsdagkväll, matteprov fredag, ruffdraft till en uppsats (som jag dessutom fick bra credit och min lärare var stolt över mig) i engelska, matteprov tisdag, historia prov onsdag, vocabulary test i historian torsdag, ett projekt om våra böcker måndag (har tre delar jag måste göra. nästa vecka), article review i historia tisdag(nästa vecka), matteprov tisdag(nästa vecka) plus matte läxa varje dag uppe på detta. Oh happy days. Men inte ska vi klaga. Det är lite jobbigt men jag klarar mig igenom det, och på lördag ska jag faktiskt till Nashville och kommer få träffa Marie igen som jag inte träffat på evigheter!!
 
Har hänt lite mer saker i skolan. Lite roligt, men det får ni inte veta för tillfället. Jossan ja du kommer få veta, snart. Kändes som jag har massor med mer att berätta om. Men rundar av här för måste plugga igen för matten och testet imorgon.
 
Sist vill jag bara säga att han en så bra mamma som jag har är nog svårt. Jag älskar dig mamii!!

Unseen pictures.

Publicerat 2013-11-19 kl. 02:58:35 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee

Svar på frågestunden del 2

Publicerat 2013-11-16 kl. 18:55:16 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Bild på: skola, kompisar, området osv!
Bilder kommer

Fråga: vem/vilka kommer du bäst överens med i skolan?
Jag kommer nog bäst överens med dem flesta. En tjej som heter Jessika är hur snäll som helst och även några tjejer i min engelska klass, några killar jag har engelska och matte med och så klart min horse sciense klass.

skillnad på förra skolan och denna?
Skillnad på Bledsoe och Red Bank är ganska stor. Man märker när man har kommit till ett mindre område. Samt klädregler och regler överlag är otroligt annorlunda. Jag tycker mer om rektorerna på Bledsoe än vad jag gjorde på Red Bank. För rektorerna här kan man fortfarande prata med och ha en rolig konverseation med än vad man kunde på Red Bank för där var allt så mycket mer striktare.
Det är mycket skillnad på människorna som går där både för och nackdelar. Alla känner alla. Så var det på RB också men det är mer här. Alla är tillsammans med alla. Så var det inte riktigt på RB. Bledsoe är mindre än RB. Folk är mer intresserade över att du är från något annat land här än vad det var på RB. De klär sig annorlunda.
Det är så mycket olika skillnader. Men här är några iallafall.

hejsansvejsan där borta! lite sena frågor men iallafall!! jag undrar lite vad det är för skillnad på maten och sådant, smakar brödet annorlunda? är kranvattnet äckligt? är det något annat som du har märkt som är helt annorlunda i matväg? kommer det finnas lussebullar vid jul? puss å kram på dig nessiebus saknar diiiiig
Saknar dig med BellieBean!!!!
Klart det är skillnad på maten men ändå inte jätte stor. Fortfarande det gamla vanliga. Något annrlunda som jag tänkt på är salladen till maten. Kan också bero på hus. Men här har vi antingen någon varm grönsak som vi kokt eller så har vi bara salladds blad. Alltså ingen gurka eller någontin i. Portionerna är mycket större. Vissa resturanger tar jag en barnportion för det är nästan som en vanlig i Sverige. Brödet smakar typ likadant. Ingen större skillnad. Vissa kanske är annnorlunda, men de jag ätit är som vanligt typ. För de flesta är inte kranvattnet bra at all. De tar vatten från sina kylskåp. Men till mitt hus är kranvattnet faktiskt riktigt bra och det är väldigt sällsynt. De kan fritera allt och ingenting är ju exakt som i Sverige. Men det är ungerfär samma. Återkommer när jag hittat något jätte annorlunda. Inga lussebullar..
 
miss these boys from RB.

Vilken organisation åker du med? Hur lång tid tar det från att tacka ja till att få alla papper att fylla i osv, och när var du klar med allt? Varför är det värt att åka som utbytesstudent? Tips till blivande utbytesstudenter? Lätt att skaffa vänner? Är de hårda på reglerna? Vet du om det är vanligt att man bryter dem, tex att dricka? Kram!
Jag åker med STS. Jag bestämde mig ganska sent för att faktiskt åka. Men jag hade ungefär en och en halv månad på mig att fylla i alla papper. Så det kan gå väldigt fort men tror du har en deadline. Efter interjuven osv, så tog det ungefär två veckor för mig att få hem om jag blivit accepterad eller inte. Kan gå fortare, men de sa att inom två veckor har jag papprerna i handen.
Varför är det värt? Jag vet inte var jag ska börja. Du får se så mycket nytt, du får träffa så många olika människor, människor som du annars kanske inte skulle fått träffa (jag har känt några i två månader och det känns redan som jag känt dem hela mitt liv.) början av mitt år har vart så otroligt upp och ner och det har vart ganska mycket drama men även fast det har jag älskat varje sekund av det. Vill inte åka hem. När jag pratat med min familj hemma är allt precis som jag lämnat det. Så medan de går vidare med livet precis som det var, så får du ett helt nytt liv och får en helt ny upplevelse som du aldrig fått i Sverige. Jag vet inte exakt vad mer jag ska skriva för det är så värt det när du kommer hit och alla har sina olika upplevelser men det är så värt det. Låt mig svara på den här frågan igen i slutet av året.
Tips, var öppen till allt, det tar dig så mycket längre. Våga göra saker. Följ din magkänsla. Ge inte upp. Våga säga vad du känner. Var dig själv.
Det beror helt på, jag har vänner här man jag har ingen riktigt nära vän som är amerikan. Än. Det tar sin tid. Men det kommer. Var inte rädd för att åka för att du är rädd för att inte få några vänner. För det kommer komma med tiden.
Beror också helt på vart du hamnar och vad familjen och skolan har fär regler. Men STS regler är de hårda med. Om du bryter dem åker du hem. Så är det bara. Och jag tycker det är enkelt att hålla mig till reglerna, även fast det kan suga att man inte ens kan vara någonstans där det tillexempel dricker. Men det är ett år så du klarar dig. Ett år som du kan offra till att exempelvis inte dricka. Men det är värt det.
 
Är det svårt att få vänner?
Se frågan över.
 
När åkte du? efter nian?
Vilken organision åkte du med, vad kostade det?
hur mycket pengar har du per månad?
Jag åkte ganska sent, mellan tvåan och trean i gymnasiet.
Jag åker med STS och jag har inga exakta siffror på vad det kostade, men det finns enkelt att kolla upp på deras hemsida. Här är en länk till hur mycket det kostar till USA sen är det bara att klicka på ett annat land och programavgifter.
Jag får de pengar jag behöver i månaden. Men det brukar vara runt 2000 kr ungerfär.
 
TACK FÖR ALLA FRÅGOR! KRAM

Forever will forever be our.

Publicerat 2013-11-16 kl. 03:09:14 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
favorit i repris.
Ber så hemskt mycket om ursäkt för att bloggningen är otroligt dåligt. Men jag orkar inte ta mig tiden att sätta mig ner och skriva. Är alldeles för trött och jag är så trött och orkar inte sitta framför en dator längre. Hoppas att jag kommer ut ur detta hus i helgen och gör något.
 
Är glad iallafall. Faktiskt jätte glad. Eller det är lite blandat men mestadels glad. För bra saker händet och det där pirret i magen kommer tillbaka och jag vet inte ens vad. Kanske skriver ut allt som gör mig såhär glad lite senare men inte just nu. Det får vänta.
 
Jag är redo att göra något iallafall. Träffa människor och leva lite. Fast såklart leva inom relglerna som STS har för mig. Men fortfarande leva detta utbytessår. Struntar fullständigt i vad det tar mig. Ska göra det. Vill uppleva och vara en tonåring i ett annat land med massor med folk som jag vanligtvis inte skulle träffa. Lära känna nya personer. Skapa nya relationer. Skratta. Gråta.
Är trött på att gå och fundera över vad som kommer hända next. Ät trött på att vara stressad, orolig, ledsen och arg över saker som inte ens är mitt fel. Jag är redo att bara strunta i allt och köra.
 
Det är vad jag ge er just nu. Återkommer inom kort!

Stop messing with my emotions.

Publicerat 2013-11-14 kl. 04:19:52 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
My big yellow schoolbus.
Okej, så kanske skjuter upp frågestundssvaren någon dag till. Är mycket som händer och jag inte med mig själv längre. Ändå, när jag tänker efter, så är det inte så mycket som händer. It's weird like that. Men anyway. Har sätt era frågor och de frågor som kom in lite senare. Jag ska försöka ta lite kort på skolan osv. Men det är lite trixigt då mobilen inte är tillåten och redan som det är nu (med ny färgat hår och exchange student) så jag många blickar på mig. Och folk som känner mig vet att jag och stå i centrum är väl inte det första jag ser framimot. Det är lite kul, men det räcker för ett tag. Så jag vill helst inte vara den knasiga tjejen som står och tar massor med bilder. Men lite ska jag försöka fixa! Haha. Tar ändå alldeles för lite bilder under dagarna på såna små saker som jag gärna vill minnas. Anyway.
 
Dagens slutsatts är: Amerikanare älskar kladdkaka. Älskar. Så ni vet hur jag tog med mig djungelvrål till skolan?Ja. Och Djungelvrål och Amerikanare går inte riktigt ihop. Så jag fick lite dåligt samvete och tänkte att varför inte göra upp för det för den första klassen som prövade djungelvrål och för min favorit klass, Horse science. Plus att jag lovade en kille att jag skulle ta med, för han trodde inte på mig. Dessutom tycker jag om att showa off med lite bakinings skills. Haha. Eller? Tog iallafall med mig det idag och det blev en stor hitt. Till och med lärarana tyckte om det, och vi har en lärare som tycker det är så roligt med våran exchange så han frågade idag om vi inte kunde skypea med våra familjer någondag och visa oss runt lite. Så mamma pappa, var beredda(?). Eller någon av mina vänner, who ever is up for it. Iallafall blev kladdkakan kallad yummie cake och tror jag ligger på plus nu på deras sida. Vilket inte skadar.
 
Efter skolan åkte vi med en kompis till oss till ett 4H möte. Han tyckte vi skulle följa med på det. Så det gjorde vi. Det var ganska roligt, vi satt mest och pratade och försökte lyssna på vad som hände. Hängde med lite sådär halvbra. Men det var fortfarande trevligt. Han körde även hem oss efteråt. Är så glad över att han gjorde det! Ni förstår inte hur mycket vi uppskattade det. Dessutom första av våra vänner vi åker i en bil med. Fick några extra blickar från folk i våran skola som såg att vi hoppade in i samma bil som han gjorde.
 
Har även, btw, börjat införa lagom. Vissa förstår faktiskt vilket perfekt och magnifikt ord det är och försöker använda det. Säger iallafal att dem ska göra det. Så lite Svenskt ska de nog få in i sig innan jag åker hem.
 
Imorgon lämnar B mig efter first block för att åka med hennes spanka klass för att äta på mexikansk resturang. Vilket kan vare både bra och dåligt. Blir utan henne lunch, 3rd och break. Men jag borde klara mig. Haha, klart jag gör.
 
Nu ska jag hoppa i säng, för imorgon väntar en ny dag.

Basketball game.

Publicerat 2013-11-13 kl. 05:17:39 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Ledsen för lite seg uppdatering och segt med frågestunden. Ska försöka göra den imoron. Men helt plötsligt så blev jag väldigt upptagen. Inte för att jag klagar. Har vart hemma några dagar utan ingenting att göra så jag är redo för att vara upptagen nu!
Så ännu en gång, vad har hänt sen senast? Jag har färgat håret (som bilden ovan kind of visar), jag har gått i skolan igen, blivid frågad massor med mer frågor, fått komplimanger om mitt hår (konstig och inte konstiga), de första snö flinorgna har flygit i luften, jag har gått på min första basket match och jag har haft en grym dag.
Så det är en snabb sumering.
 
Igår spenderades nästan hela dagen i hårsalongen. och jag fick en ordentlig klippning och mitt hår färgat. Första gången någonsin jag inte saknar mitt gamla hår. Plus färgen kommer åka ur hyfsat fort och mitt hår kommer växa ut igen.
 
Idag gick jag i skolan igen som vanlig ordning. Vågar jag faktiskt säga att jag saknat skolan de här fyra dagarna? Fick många komplimanger och blickar om mitt hår de mesta bra. Många sa inte mer än att de pekade på det och sa att jag gjort något annorlunda. Behövde fråga sen om det var positivt eller inte. De sa positivt men de vågar väl inte svara annat. Men jag är nöjd iallafall. Fick även komplimang om att jag ser ut som Storm från X-man. Det är väl också positivt. Sen har vi då en gammal man i våran skola aom la kommentaren "i try to change my hair to the same color" han har vitt hår........ Tack liksom. Alla lektioner har vart bra och människorna är fortfarande på topp i min skola! 
Efter skolan så stannade vi kvar och väntade på att första basketmatchen för säsongen skulle börja. Fick lite läxor gjort och sen så gick tiden. Matchen spenderades mest med en kille från våran math class och hans vänner. Kan inte förstå att många bara är 97:or. Känner mig så gammal. Hade i vilket fall som helst en grym kväll och älskade varje sekund av det. Tjejerna förlora dock... Men killarna vann!
 
Nu har jag kommit hem och fixat mig för imorgon. Är jätte trött så ska precis hoppa i säng.  Juste vi har fått tre lamor också till våran horse science class. Så nu har vi en åsna, två getter och tre lamor.
Godnatt sverige.

Skype.

Publicerat 2013-11-10 kl. 23:21:41 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Denna människa alltså. Är så glad att kunna kalla henne min BFF, best friends forever. And ever.
 
Äntligen skypeade jag med min älskade BFF. Har inte pratat med henne ordentligt sen jag åkte. 5 minuter blev helt plötsligt till 3 och en halv timme. Känns bra när man har en så bra vänskap att man bara kan ha skype igång utan att faktiskt ha ett ordentligt samtal gående. Vi pratade om allt och inget. Men ååh vad jag saknar henne!
 

Svar på frågestunden del 1

Publicerat 2013-11-10 kl. 18:40:44 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Eftersom det inte verkar komma in någon mer fråga (men bra att ni som fråga hade massor med frågor, me like) och jag är alldeles för uttråkad så kommer svar på frågestunden del 1 nu.
 
Är du oskuld? När blev du av med den isf? :)
Vet inte om jag ska vara glad eller inte för att du är intresserad av mitt liv. Det är också något jag inte sitter och skriver öppet om på min blogg. Men tack för frågan :)
 
 
Hur mycket saknar du mig på en skala 1-10? ;)
Haha, Adele. På en skala 1-10 så saknar jag dig till 100! :)

 

Kysst någon pojke sen du kom dit?;)
Jag har inte kysst någon pojke sen jag kom hit. Än. Haha nej jag skoja bara. Eller inte det första för jag har inte kysst någon pojke sen jag kom hit. 

 

Vilket bolag åker du med?
Jag åker med STS, och har även STS här i USA, fast STS Foundation.

 

 

Fick du välja delstat?
Jag anmälde mig ganska sent och som jag sagt förut till Austrailen innan. Så det var mest bara att anmäla mig så snabbt som möjligt å de kunde skicka viader papprena till USA. Men man kan väja delstat om man vill, och anmäler sig lite tidigare. Vet dock inte om man får lägga på någon mer summa för det.

 

 

Var det svårt att skriva brevet om sig själv?
Jag tyckte nog att skriva brevet om  mig själv var ett av dem svåraste delarna. Jag i allmänhet har väldigt svårt att prata om mig själv och beskriva mig själv. Jag skulle säga att lägg lite extra tid på brevet om dig själv. För det kan verkligen hjälpa. Och ta ut så mycket detaljer som möjligt, för det hjälper också.

 

Hur kändes det första dagen i skolan? Var det lätt att hitta någon att vara med?
Jag har ju gått två första dagar i skolan. Jag var galet nervös till båda. Var inte nervös, det kommer alltid finnas människor som vill hjälpa dig och prata med dig och vara intresserad.
På den första skolan blev jag tilldelad en "buddy" vilket min hostmom, för tillfället, önskade vara en annan av utbytesstudenterna som åker med samma organisation. Efter som jag började runt lunch så fick jag sitta vid samma bord som henne och träffa hennes kompisar, vi hade även samma lektion efteråt så det var lugnt. Sen hade jag en annan "buddy" som hjälpte mig runt att hitta i skolan. Så tack vare det var det inte så svårt att hitta någon att vara med. 
I andra skolan så började jag samtidigt som min hostsyster från Italien och vi har till större delen samma lektioner så jag hade henne att luta mig mot lite under första dagen. Sen var det även människor som bjöd in oss att sitta med dem under lunchen osv.
Var inte så nervös för första dagen för det kommer lösa sig.

Vilket ämne är roligast och vilket är tråkigast?
Det roligaste ämnet jag har nu måste vara horse science eller us history. Horse sci för att jag älskar min klass. Vi har jätte härliga människor och vi gör ju inte så mycket heller. Us history för att jag redan från början tycker om historia, sen är min lärare väldigt bra och det är en enkel klass.
Det tråkigaste ämnet är helt klart Math. Haha. Jag har väldigt svårt med matten för alla termer på engelska och sen har jag även inte gjort så långt som vi gör nu. Men klassen i sig är bra och jag tycker om människrona. Och min lärare är ganska rolig också, lite små elak. Men det gör inget för han är inte elak mot mig (a)

Är det mycket läxor?
Jag har inte alls mycket läxor eller så har jag massor med läxor. Men läxorna i sig är inte så svåra. Har oftast mest matte läxa vilket kan vara lite jobbigt ibland. Har aldrig läxor i Horse sci, sällan läxor i english och us history. Så Jag skulle säga att jag inte har så jätte mycket läxor. Vilket är skönt.


Vad brukar du göra efter skolan?
Just nu åker jag oftast hem efter skolan med bussen för att göra mina läxor och inte så mycket mer. Efter skolan i Red Bank så tränade jag fotboll. Men ju mer kompisar jag får dessto mer saker att göra med dem kommer jag få att göra efterskolan. Dessutom gör de flesta ungdomar här någon sport eller jobbar efterskolan.


Där är första delen av frågestunden. Tack så mycket för kommentarerna och jag hoppas att ni fick lite svar på det ni undrare iallafall. Nästa del kommer ut imorgon. Om ni kommer på någon följd fråga eller något mer är det bara att fråga så svarar jag på det också. KRAM


2 månader(+1 dag)

Publicerat 2013-11-09 kl. 16:19:06 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 

HAPPY BIRTHDAY, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN

Publicerat 2013-11-09 kl. 00:01:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee


FÖR DET ÄR INGEN VANLIGDAG FÖR DET ÄR VÄRLDENSBÄSTASTORASYSTERS FÖDELSEDAG. HURRA HURRA HURRA! 
Grattis på din dag. Över halvvägssträcket till 50. För mig spelar det ingen roll hur gammal du blir för du kommer alltid vara bäst. Hoppas du får en super bra dag, önskar jag kunde vart där med dig.
Du är allra bäst. Glöm aldrig det.
Jag älskar dig till oändligheten &vidare och jag kan inte vänta tills jag får krama om dig igen.

2 flugor i en smäll

Publicerat 2013-11-08 kl. 20:21:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Glöm inte frågestunden (här). Vill iallafall ha tre frågor till innan jag svarar på den.
Ledsen för seg uppdatering, men jag har inte orkat sätta mig och skriva, för så mycket har faktiskt inte hänt. Men lite snabb sumering av de senaste dagarna skulle nog vara; Amerikanar tycker inte om djungelvrål. Aldrig skrattat så mycket i mitt liv, talentshow i skolan. Har många som sjunger. Bestämt mig för att färga håret. Ätit massor med svenskt godis. Amerikanarnas godis är otroligt sött. Börjat äta frukost i skolan. Verkligen älskat alla folk i min skola. Äntligen fått sova ut ordentligt. Ja det är nog faktiskt det som har hänt. Somsagt jag bara älskar min skola. Alla människor är helt underbara. Nu har jag en 4-dagars helg innan jag ska tillbaka till skolan. Har ett svårt matte prov första dagen tillbaka. Samt att jag lovat en kille i min Horse sci klass att baka kladdkaka. Han trodde inte på mig att den skulle vara god efter att han prövade djugelvrål.
 
Idag firar jag dessutom 2 månader här. Woho. 2 månader klara, 8 to go. Sjukt vad tiden går fort. Men två månader firar vi med en liten video som kommer antagligen för er imorgon men för mig ikväll! Hoppas ni har en fortsatt bra dag! Puss.

Hug a exchange student day

Publicerat 2013-11-08 kl. 20:07:13 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 

5 november.

Publicerat 2013-11-06 kl. 03:27:55 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Mitt älskade packet.
 
Hejsan hoppsan folket. Hur har ni det denna fina dag. Min dag har varit fruktansvärt mycket bättre än vad den var igår. Det var helt enkelt inte min dag igår. Men somsagt det är bättre idag. Skolan idag har vart chill, inget speciellt som har hänt. Det gamla vanliga liksom. Har en kille i min 1st och 4th period som har frågat ooss massor med frågor. Inte för att jag klagar. Älskar att svara på frågor. (hint hint här) Juste igår under min 2nd period vilket är us history så gjorde vi en extra credit uppgift. Vet ni vad det var? Vi fick lyssna på gammal musik och gissa låtnamnet och artisten för varje rätt svar fick man två extra poäng. Haha. Ja, helt ärligt var det våran extra credit uppgift. Inte för att skryta eller så, men någon (läs:jag) har ju A i us history. Inte för att det är så svårt att få. Men det är inte det viktiga här! :)
När jag kom hem idag väntade ett paket till mig. Åååh det gjorde bara min dag extra bra. Äntligen lite god choklad!

Har inte jätte mycket att berätta så vi rundar av här. Puss, hörs sen!

Abstinens.

Publicerat 2013-11-05 kl. 04:23:44 || Dear Diary
Glöm inte frågestunden. Hittar den här.
 
"Vill i pappas fotspår gå". Jag har nog alltid vart en riktig pappas flicka. Tro inte fel jag är en mamma gris också, men min pappa är min bästa vän. Jag minns ett bråk med min pappa, det var när jag var liten. Jag kan inte vara arg runt min pappa. Om jag är det så säger han antingen att jag får skärpa till mig eller skrattar åt mig. Jag har sån fruktansvärt pappa abstinens för tillfället. Vill bara att det är min pappa som kommer och väcker mig istället för mitt dumma alarm, vill åka med min pappa in till min skola. Blinka mig till skjuss ända fram istället för att ta tunnelbanan, vill gå tillbaka till pappas jobb efter skolan och sitta och lyssna på "Vi i femman" i bilen påväg hem, och tjata på att på få byta kanal även fast jag älskar det. Komma hem och mötas av en kram. Skämta. Låtsas att jag har ett matlagningsprogram medan vi lagar mat. Ha någon som säger att det är "vinna eller försvinna" men att sen efter en otroligt dålig tävling säga "det gör inget, du kommer visa dem nästa gång". Jag vill bara få en kram av min pappa och höra att jag kommer komma tillbaka starkare än någonsin och att jag är bäst.
 

Frågestund/Q&A

Publicerat 2013-11-04 kl. 00:37:45 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 
Okej, vi kör en fråestund, svarar på den när jag har tillräckligt med frågor så det inte blir pinsamt. Så fråga på nu. Allt ni undrar. Från mitt liv i sverige till mitt liv i Amerika! ready set go!

November 3rd

Publicerat 2013-11-03 kl. 16:48:06 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Morgon underhållning
 
Godmorgon USA och godeftermiddag Sverige. Vad har ni haft för er denna fina dag? Jag har än så länge bara hunnit med att äta frukost och duschat, snart ska vi sätta oss i bilen för att åka runt och göra lite ärrenden. Ska åka förbi vårat hus hemma och se ifall mitt packt har kommit samt att hämta lite mat som behöver ätas upp! Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag. Så hörs vi kanske senare! Puss.

2 november

Publicerat 2013-11-03 kl. 00:15:26 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Bild tagen oktober 14 utanför vårat hus.
 
God kväll på er Sverige. Nu sitter jag i Brielle's kök och väntar på att the chocolate chip cookies som Chloe gör ska bli färdiga. Något övertaggad tjej till ett par kakor. När de är färdiga och när det blivit lite mörkare utomhus ska vi leka kurragömma. Mörker kurragömma. Det ska bli kul. Om jag ändå hade lite energi. Denna förkylning is killing me. Har verkligen inte haft någon energi ubnder hela dagen. Argh. Plus går runt och hostar, nyser och är täppt i näsan. Kära förkylning, varför kan du inte komma när jag ber om det istället för när jag som minnst vill ha dig.
 
Idag har vi vart i Brielles dansstudio och sen åkte vi och kollade på hennes sons fotboll match. Det tog upp större delen av dagen tills vi åkte hemåt och stannade vid wal-mart för lite grocery shopping. Hemma har vi inte gjort så mycket kollat på film och jag har hållt på att dö somsagt.
 
Anyway, nu ska jag sno lite mer av Chloes cookie dough och sen ska vi leka kurragömma. Senare ska vi kolla på film och äta massor med kakor. Tycker ni att jag är konstig om jag säger att jag ser framimot skolan igen. Otroligt skönt med helg men skulle tycka det var lika kul med skola. Hej en faktiskt positiv tjej igen. Pusss SVERIGE!

Friday = last Football game.

Publicerat 2013-11-02 kl. 04:47:52 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
American football.
God fredag på er! Eller snarare lördag för er nu. Fortfarande fredag kväll för mig. Nydligen hemkommen från den sista amerikanska fotbolls matchen för denna säsong. Sorligt nog. Fick även veta igår att det är faktiskt okej för tjejer att vara med i laget och spela amerikansk fotboll också. Darn it. Jag ville ju spela! Anyway, det var inte min skola som spela utan grann county Sequatchie, vilket är skolan Chloé går på.  De förlorade. Ganska stort dessutom, men det var fortfarande en match! I love it. Hade en jätte bra kväll. Älskar matcherna. Nästa grej ska bli basket matcherna eftersom den säsongen börjar och fotbolls säsongen slutar. I'm ready, bring it!
 
Imorse fick vi skjuss av min lc's man till våran buss så åkte vi till skolan precis som vanligt och hade en vanlig skoldag. Det enda annorlunda på fredagar är att vi har ett längre break. Vilket är otroligt onödigt men okej, men hör på häpnad damer och herrar, idag satt vi inte i gympasalen. För idag stod vi faktiskt utanför dörrarna! NEJMEN! Jag och B stod och pratade lite med varandra innan vi pratade med några tjejer (som dessutom haed hört från en lärare att vi var söta och de tyckte om mitt hår) och sen med några killar från våran 1stand 4th block. De frågade massor med frågor och bad oss prata på svenska och italienska. Älskar när de frågar frågor! Så jag gillade det!
Efter skolan åkte vi hem och chillade ett tag innan Brielle kom och hämtade upp oss. Och åkte sen direkt till matchen.
 
Nu ska jag kolla på en film eller något. Let's talk tomorrow?

Happy Halloween!

Publicerat 2013-11-01 kl. 04:19:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Me and my so not bestfriend.
Glad halloween alla läskiga och glada! Hur var eran halloween? Min har vart riktigt bra faktiskt! Började med skola, de flesta hade klätt ut sig. Vissa faktiskt riktigt bra och hade gått all in för det. Under engelskan pratade vi bara om spöken typ, och under us history skrev vi bara lite granna. Lunch var chill satt i en halvtimme och gjorde ingenting för hade ingen lunch med dag för vi skulle ha ett litet part under 3rd. Så under 3rd så åt vi pizza och cupcakes medan vi kollade på resterande av filmen. Helt okej, vi borde alltid ha sånna klasser. Efter det hade vi matte, det var helt okej, är helt borta dock igen. Men det är ganska okej. Vi har ingen lärare imorgon så vi behöver bara göra några tal.
Efter skolan stannade jag kvar och träffade några personer. Vi fick ännu mer pizza och cupcakes. Omnomnomnom. Vi gjorde några lekar och gick sen i the hunted theather. Herre min skapare. Har här med kommit underfund med att jag är väldigt lätt skrämd. Jag hatar läskiga saker men samtidigt älskar det. Läskigaste var nog att jag inte visste vart jag skulle gå och några clowner. Bad dem om foto sen efter, (den som är ovan) och medan vi tar så säger ena "smile, smiiile" i en jätte äcklig röst. Tack för den liksom. Inte kul alls, men samtidigt jätte kul.
 
Runt fem kom min lc's man och hämtade oss så åkte vi och gick trick and treat med barnen. Det var riktigt amerikanskt och exakt som i filmerna! Så underbart. sen åkte vi runt lite mer innan vi avslutade med middag på Sonic. Åt min första corn dog. Vi åkte snabbt förbi hemma hos oss och hämtade kläder för att sen spendera våran första natt hos Brielle.
 
Nu ska jag sova om jag ska orka göra någonting imorgon! Godnatt peeps.

RSS 2.0