miss

Publicerat 2013-09-30 kl. 23:52:06 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 

Monday, please go away

Publicerat 2013-09-30 kl. 23:04:06 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Syster, förlåt. Var inte meningen att få dig att börja gråta. Lite kanske. Men shh.. Förstod att den anonyma var du och nej inte oreos men brownie! :) Omnomnom Elin: Jag kommer komma hem med en hel ny garderob om det fortsätter såhär. Och såklart att han är det. Alla snygga killar är det.
 
Hey y'all! Jag ska säga er att bara för att man är någonannanstans än i Sverige så blir inte måndagar så mycket bättre. Kanske om man fick ligga på en strand och slippa tänka på allt, men om man går i skolan och lever ett liv någon annanstans not so much. 
Men skolan gick bra. Inget speciellt egentligen med det. Gjorde inget speciall. Eller jo föresten vi hade brandövning. Eller de sa i högtalarna att det skulle vara övning. De satte igång alarmet, alla gick ut och sen fick man gå in igen. Var ute i max 5 minuter. Fortsatte på mitt projekt idag i min art klass. Förhoppningsvis blir den bra. Om jag hittar allt jag behöver.
Åt en riktig amerikansk lunch idag. Peanut butter and jelly sandwich med ett äpple och chips. Omnomnom. Förstår dock inte vad hela grejen rint PB&J är. Visst, det var gott men det var inget Wow. Men gillade min lunch idag. Media och matte rullade på somvanligt. Så inget jätte intressant. Fick många komplimanger om min nya väska och mina toms idag dock. Så det var ett stort plus!
 
Hade ingen fotbollsträning idag så Tim kom och hämtade oss efterskolan. Vi åkte hem och sen åkte vi en snabbis till Wal-mart med Jody.
Nu sitter jag i Jodys happy place och försöker plugga. Är nog snart färdig. Efter jag har pluggat ska jag hoppa in i duschen och sen bara ta det lugnt resten av kvällen. Helt ok.
 
Hörs igen snart Sverige. PEACE
 

Sunday funday!

Publicerat 2013-09-30 kl. 02:18:37 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Igår kväll runt 10 åkte vi ovh köpte lite glass. Omnomnom
Celina: Köpte nagellacken på en affär som heter Hot topic, har lite olika varje månad, men runt 2000 tror jag. TACK SÅ JÄTTE MYCKET! Kram. Adele, du kommer älska den ännu med när du känner hur mysig den är!  Mormor: Låter som du är busy busy mormor! Pussa mina favorit hundar från mig! Kram
 
God kväll på er! Eller natt, vad som passar er bäst. Idag skulle vi egentligen ha åkt på en chili cookoff down town, men efter att lite saker har hänt och omständigheterna så blev vi kvar hemma. Tog en välförtjänt sovmorgon och satt länge och pratade. Runt lunch skypeade jag med mamma och pappa för första gången på tre veckor! Sjukt egentligen, har redan vart här i tre veckor och det känns som jag åkte igår. Tiden går så fort. När jag pratade med mamma första gången brast jag i tårar, då det var så skönt att få höra hennes röst igen. Fyllde iallafall i mamma och pappa om vad som hänt och vad som kommer hända. Efter jag hade lagtpå och sagt hejdå så satte vi på oss kläder och blev körda till det lilla mallet vi var vid i fredags. Vi skulle skoshoppa. Men blev inga skor.. Hoppsan, kom i stället hem med två väskor, två tshirtar och en tröja rikare. Samt lite pengar fattigare. Men det var det värt! Älskar allt jag köpte och ena tishirten kostade faktiskt bara mindre än två dollar, den andra fick jag rabatt på och väskor har jag letat efter. Kanske inte behövde köpa två. Men de är så fina!
Men nu blir det till att spara tills jag vet vad som kommer behövas mer denna månad.
 
Nu ska jag fixa lite inför skolan imorgon och sen kolla på ett serie avsnitt innan det är dags för att sova. Kan fixa några fina bilder till er någon dag framöver på vad jag köpte idag. Ha det bra Sverige, eller vart du är. Så hörs vi snart igen PUSSPUSSPUSS

I miss you, syster yster

Publicerat 2013-09-29 kl. 19:47:59 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 Lyssnar på våran låt och tänker på dig. Saknar dig i mängder! <3
274 dagar kvar

Inköp

Publicerat 2013-09-29 kl. 03:17:18 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Otroligt fula bilder, men ljuset är hemskt i mitt mörka rum. Och jag är för lat för att fixa det ordentligt. Men här är det ialllafall.

ett av dessa nagellack lyser i mörkret. Hur coolt är inte det?!
 

Saturday

Publicerat 2013-09-29 kl. 02:57:33 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
När vi var påväg hem.
Jag trodde vi skulle göra mer idag än vad vi egentligen har gjort.
Somsagt när jag vaknade kollade jag på ettt serie avsnitt och sen bloggade jag. Efter ett tag kände jag att det var ändp var dags för att gå upp och äta lite frukost. Så gjorde det och pratade lite med Jody och B. Innan jag målade mina naglar med två av snagellacken jag köpte igår. (bilder kommer) Sen var det dags för städning. Vi städade hela huset allihopa, jag, Jody, Bekah och B. Jag försökte sätta mig ner och göra en budjet över vad det är jag behöver denna månad och vad jag ska lägga pengar på, men det ända jag kan komma på är kläder och naglar och det enda vetiga var till telefonen som förhoppningsvis blir upplåst nu! Yey, slipper springa runt med min uppfällbara mobil! halleliulija!
Vi tog en snabbis förbi Wall-mart för att införskaffa saker inför imorgon. Blev typ överlycklig när Jody kom med ett packet Wasa knäckebröd. I was like "OMG THAT'S FROM SWEDEN! THEY ARE SWEDISH!" inte riktigt så entusiastiskt kanske, men nära inpå! Sen hem och snabbt göra sig iordning inför babyshowern. Det tog ett tag att åka dit, men miljön var så fin så jag klagar inte. Samt att jag sov påvägen dit. Opsi. Vi stannade sen inte sålänge. Mest bara för att säga hej osv. Påvägen hem så stannade vi på en fastfood och köpte tydligen "riktiga"amerikanska hamburgare. De var riktigt goda och det är här, framför datorn, som jag slutade upp sen.
Jag råkade späära min inloggning till ett av mina kort så har panikskrivit till mamma och pappa, men det är i full sömn vid dethär laget så vi får väl se hur det går. Jäkla shit.
 
Vi får se om planerna imorgon blir som tänkt eller om vi gör något annat. Men det är allt jag har att säga för just nu. Inte så intressant som jag tänkte. Ska redigera lite bilder på det jag köpte så kan ni få se det. Har även bilder från matchen i torsdags som B tog. Men de orkar jag inte redigera just nu..
 
Ha det bra så hörs vi! PUSSS SVERIGE

Friday friday friday friday

Publicerat 2013-09-28 kl. 16:08:42 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Ser ni vad bra bullen blev och bandanan sitter perffa. Bajs regler i skolan.
Igår, fredag. Vart ska jag börja. Hände massor som jag vill berätta om! Hade en liten annorlunda dag med schemat då vi hade hall of fame, som jag berättade om.
 
Så det började som vanligt med english, jag hade ett litet förhör och sen pratade vi om ett projekt som vi ska börja med nu fram till nästa vecka. Vi hade en liten kortare lektion än vanligt, bara en timme. Efter english hade vi advisory en kort stund innan vi fick gå till the new gym för hall of fame. Där vi var fast för en timme. Obekväma bänkar och en ganska långtråkig sak. De är basically att det delar ut priser och en plats i hall of fame till gamla elever (gamla kan vara tillbaka till att det gick på red bank 1958) Pratar lite om vad det åstakommit osv. Sen var det slut.
Efter det var färdigt gick vi tillbaka tilll advisory i typ 10 min för att sen gå till 3rd block som är media. Påväg till 3rd block så blev jag tillsagd av våran rektor att ta bort bandanan jag hade på mig, för det kan tydligen visas som att jag är med i ett gäng. (de har haft ganska mycket problem med gäng för några år sen) Men still.. Så det sög ju. Kände mig ju så himla snygg och jag hade fått till det så himla bra. Attans. Media hade vi i bara 30 min innan det var dags att gå på lunch. Vi gjorde ingenting under de 30 minuterna. Lunchen hände det inget speciellt under. Seniorn gav komplimang till mitt hår, rocking diffrent style everyday. Yeah buddy. Fick även lite medlidande över att jag inte fick ha min bandana. Efter lunch hade vi media igen. Denna gången fick vi börja filma för våran reklam. Det var kul och jag tror vi fick allt vi behövde redan nu. Älskar den lektionen. Hade så himla roligt med folk i min klass och grupp och en kille som göt main news. Alla är så himla gulliga och trevliga här i USA. Älskar't. Lät dem även pröva djungelvrål. Blev förvånad när faktiskt några klarade av att äta dem över huvudtaget, de flesta hatade dem men några tyckte dem var helt okej.
Efter media och 3rd bloch hade vi 2nd block som är art. Jag gjorde inte så jätte mycket där, planerade inför mitt nya projekt. och jag har något i tanken. Det kan bli coolt. Jossan du kommer gilla det, förhoppningsvis. Vi fick även lite salsa, chips och sprite för att fira den mexicanska kulturen. Jag klagar inte. Sedan hade vi 4th block. Vilket är matte. De flesta gjorde färdigt sina matteprov så jag satt mest bara och kollade och läste lite i min mattebok. Sen fick vi lite läxor.. Ugh.
 
Efter skolan var färdig hade jag fotbolls träning. Hade fruktat denna träning så länge. För trodde coach var sur från förlusten i torsdags och att han skulle tvinga oss att springa massor. Men icke sa nicke! Vi gjorde lite övningar i början för att värma upp och sen spelade vi lite match. Gick väl helt okej. Tycker fortfarande inte om att spela. Men de glada ropen från mina lagkamrater så fort jag gör något rätt hjälper på traven! Ramlade dock och slog upp mitt sår på knät. Fräscht.
 
Svettig och äcklig åkte vi snabbt hem och bytte om innan vi blev körda till Hamilton Place som är ett mall, Jag Beatrice och Marie gick runt och shoppade lite, tills klockan blev sex. Efter sex får inte personer under 18 år vistas i mallet utan vuxet sällskap och under helgdagarna måste man vara 25. Jätte töntigt men så är det. Vi satte oss iallafall och åt lite innan vi shoppade lite till. Jag är så nöjd med mina köp. Jody körde oss till Hixon place, som är ett annat mall. Inte alls lika bra och stort men det var trevligt att springa omkring där med M och B. Jag var så trött så jag gick på övertröttshet energi hela tiden. Men kul hade jag. Hittade även lite att köpa där med. (Lovar att visa vad jag köpte snart!) Sen kom Marie's Hostdad och hämtade oss och körde hem oss. Jag stupade nästan direkt i säng och har sovit som en stock fram till halv nio.
 
Har massor att göra idag. Men detta inlägg är redan så långt så uppdaterar er igen ikväll. Hoppas ni orkar läsa och jag har säkert glömt att nämna något. Hoppas även mina päron har det bra i Tyskland på oktoberfest. Nu ska jag gå upp och äta lite frukost, sen har jag massor att göra somsagt. Saknar er, men jag har det bra! <3
 

Update, and soccer game

Publicerat 2013-09-28 kl. 15:47:31 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Elin: Jag vet, kände mig så himla thoug. Hade en bandana på mig igår, men jag fick ta av den för det kan ju betyda att jag är med i ett gäng....... Tror vi tog bilden i somras någon gång hemma hos dig. Vadå för beroende? Serier är bra för dig! Saknar dig! <3
Mormor: Låter himla mysigt och en kantarellmacka skulle inte sitta fel! Du får hälsa alla så mycket och vad skulle jag göra utan dig som kommer och påminner mig om att jag är bäst hela tiden?? PUSS!
 
Måste börja med att säga att tråkigt för er att ni har frost på morgonen och kallt väder. Här springer man fortfarande runt i shorts och tshirt och när det blir kallt här är det typ 20+. Men tråkigt för er, eller?
Ska äntligen skriva om matchen som var i torsdags. Egentligen är det inte så jätte mycket att skriva om då vi förlorade ganska stort och jag spelade inte, vilket jag är ganska glad över. Vi har en ny match på torsdag. (hoppas jag hinner hem innan vampire diaries prämieren!) Jag gillar inte riktigt att spela matcher för jag vet inte riktigt hur jag ska göra och hur jag smidigast tar bollen och sen måste jag snabbt passa vidare den till en av mina lagkamrater och det måste vara si och så. Så för mig gör det inte så jätte mycket att jag får sitta på bänken. Vill helst bara vara med på träningarna. Plus jag är verkligen inge bra alls på planen! Anyway, så det var vad ni missade med matchen i torsdags.
 
Vi kom sen hem efter matchen, runt tio. Jag hoppade snabbt in i duschen och stupade sen i säng. Var lagom trött på fredagen.
 

Dead

Publicerat 2013-09-28 kl. 04:08:47 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Hej hej hej! Ville bara säga att jag lever och lovar att uppdatera imorgon om allt ni missat! Är otroligt trött just nu och håller precis på att somna men kände att jag behövde tala om att jag lever iallafall. 
Vi hörs igen imorgon! Pussssss

Skype

Publicerat 2013-09-26 kl. 22:20:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Juste höll på att glömma! Skypeade med Mattsson igår. I typ 50 minuter! Första jag skypeat med sen jag kom hit! Det kändes bra att få ur mig lite svenska och sötungen började gråta när jag kom upp i bild. Fina du! <3 i miss you 
Lika skämmig bild för dig som den är för mig. Men den visar våran vänskap så himla bra! <3

Thursday

Publicerat 2013-09-26 kl. 22:13:53 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Hey guys. Fick massor med kommentarer på förra, eller massor och massor men några stycken och det var långa. Har inte riktigt tiden till att svara på dem, men ville bara säga att jag sätt dem! :)
Måste egentligen plugga lite nu till en engelska sak jag har imorgon. Samt läsa i min bok. Men ville slänga in ett snabbt inlägg för kommer komma hem sent ikväll efter matchen som tydligen spelades borta och en och en halvtimme senare än vad jag trodde.
 
Skolan har vart som vanligt. Min engelska lärare var sen idag, så vi läste mest hela lektionen. Fortsatte med att göra en skål, typ, på art. Den kan nog bli fin när den är färdig. Sen hade jag advisory, vet inte riktigt vad det är. Det enda vi har gjort under gångerna jag gått på det är att sitta och prata och kolla på the main news, vilket är ett nyhetsprogram som elver i media 2 gör varje morgon. Under advisory fick vi även gå till the new gym för att träna inför en sak imorgon. Imorgon har vi något som kallas för wall of fame. Det är tydligen att min skola delar ut priser till fem gamla elver som har gjort något stort efter high school. Kan försöka berätta bättre efter imorgon då jag vart på det. Efter det var färdigt fick vi gå tillbaka till advisory och kolla på the main news.
 
Lunchen var bra, älskar min lunch. Köpte även kakor. Hoppsan, men det är ju så fruktansvärt goda! Efter lunchen när jag var påväg till mitt locker för att hämta mina saker gick jag och pratade lite med den senioren som hade gett mig komplimanger, fick även nu komplimanger till mina flätor jag hade gjort i mitt hår. Han var typ förvånad över att jag gjort dem själv. Sen visade jag att jag hade en till på andra sidan and he was like"thoug life", haha det var kul. Och han är så himla snäll! 
 
Under media så satte jag ihop en storyboard tillsammans med Jaylen inför en reklam film vi ska filma och redigera. Vi ska tydligen göra för fejkhår. Inte min ide!! Haha, men det kan nog bli kul. Sist hade jag då matte, hade somsagt matte prov. Men eftersom jag förstod nada och min lärare är bäst fick jag sitta och göra en annan sak där han typ kollade lite vad det var jag har jobbat med, så han kan se hur mycket jag kan hänga med. Fick gå lite tidigare från den lektionen för att ha möte om matchen ikväll. Skriver om hur det går på den imorgon, eller ikväll om jag inte är död. Innan jag gick dock, så var min lärare lite tveksam om jag skulle gå för jag stod inte med i hans mejl, men medan jag stod och diskuterade det fick jag ett lycka till från en kille i min klass samt att han sa att han hade hört att jag var duktig på fotboll. And I was like hold up!! Det är lite svårt att förklara hur hela samtalet gick till, men det borde väl vara något positivt.
 
Efter skolan åkte jag hem och har nu kollat på ett serie avsnitt, och tro det eller ej jag har hittat en ny seire (a). Det är en otroligt töntig serie men jag behövde den för min absitinens efter min häst. Nu ska jag sätta mig och plugga lite och sen äta och byta om inför matchen ikväll. Önska mig lycka till and I'll talk to you later. See ya later aligator! PEACE
 

Rainy day

Publicerat 2013-09-25 kl. 21:49:53 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Syster, var det MCBob som var i krokarna igen? Och till anonym, jag har inte den blekaste vem du är men jag älskar dig! För er som inte läser mina kommentarer har jag någon som kommenterar anonymt lite till och från. Vet dock inte om det är samma person för har inte kollat upp det. Men älskar kommentarerna och eftersom det inte är något elakt eller så, så gör det inget att det är anonymt. Skulle vara kul att veta vem det var, men still det är okej och i love you! 
 
Jag kanske borde vara tyst om när jag gillar vädret här och när jag retar er hemma om att det är kallt och regningt. Karma is a bitch (förlåt pappa). Det har regnat konstant idag. Kul. Hade vart okej om jag vart hemma men när jag är i skolan är det inte så kul. Fotbollsträningen blev därför inställd, eftersom vi har en match imorgon hemma, så coach ville inte förstöra planen. Skolan annars har vart som vanligt, inget speciellt har hänt.. Vill gärna skriva att det har hänt massor och att jag fått massor med fina komplimanger, men nu börjar allt komma in i en rutin och jag får fortfarande komplimanger, men det är inte på samma sätt som förut, skulle jag väl kunna säga. Jag vet inte. Men det är inget speciellt iallfall. Inget värt att skriva om. Fast allt är värt att skriva om, men jag vet inte. Det är lite komplicerat. En sak dock som jag menat att skriva länge, men alltid glömt, är att jag har börjat dricka kaffe. Men oroa er inte, det är inte vanligt kaffe det är smaksatt kaffe med sirap och grädde. Omnomnom. Det är typ coconut, caramel vanilla, pumpkin m.m. Så kommer någ inte dricka vanligt kaffe hemma, om vi inte införskaffar en sånhär kaffe maskin, vilket jag tycker vi ska göra! Blink, blink mamma och pappa. Jag tror ni kommer gilla den också!
 
Jag har iallafall mått mycket bättre idag än vad jag gjorde igår. Har dock gått runt, framförallt igår, men lite hemlängtan. Men det är väl normalt, antar jag. Idag har jag bara haft sån otrolig abstinens efter mina djur, framförallt min katt och min häst. Miss them a lot! Min säng är också en stor saknad. Men annars har jag mått bättre. Satte på mig kompisstrumpan, bilden ovan, som Sara gav mig i min present jag fick. Tack för den Sara! <3
 
Nu ska jag sätta mig och försöka göra lite matte, försöka förstå något då jag har ett prov i morgon. Fick dock tillbaka ett litet quiz idag som vi gjorde någon gång förra veckan och jag fick 8/10 på den, så Mr.Jones (min mattelärare) var glad!
Ha en bra kväll Sverig, så hörs vi snart igen! <3
 
P.s. Fick ingen response på inlägget om jackan, jag tycker fortfarande att någon snäll själ kan köpa den till mig som sen födelsedagspresent eller tidig julklapp och skicka den till mig! PUSSS d.s.

Canceled game

Publicerat 2013-09-24 kl. 23:13:41 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Ungefär detta är mina känslor nu. Allt går upp och ner. Har väl inte kommt till slutet, delen än. Men det första iallafall.
Syster, tröjan rymmer inte någonstans. Inte ens råkar. Kanske bara för en dag eller så. Men bara kanske. Mamma, ja du. Känns som han säger nya saker varje dag men vi håller fortfarande på med samma. Det är svårt riktigt svårt. Men jag försöker. Om det går helt åt skogen får jag försöka hitta något annat.
 
God kväll sverige! Hur är det där hemma i kylan? Vi har haft en tempratur mellan 20 grader här idag. Det har vart ganksa kallt. Det komiska är att 20 grader en som en sommardag hemma i Sverige, medan här är det kallt. Jag tyckte också det var ganska kallt. Dock var det väldigt skönt då det var så fruktansvärt varmt och fuktigt här ett tag. Skolan har gått bra, gjorde inte så mycket på engelskan. Gjorde färdigt min målning på art. Åt god lunch och chocolate chip cookies. Kollade igenom lite videos på median. Fick beröm för jag såg små saker som man kunnat tänka på och gav konstruktiv kritik. Alla dessa foto och media lektioner kanske payd off iallafall. Förstod nada på Matten, standard. Och sen efterskolan hade jag foto för fotbollen. Tog bara lag bilden. Skulle egentligen haft en match ikväll men motståndarlaget canceled den. Så vi hade ingen riktigt practice. Och eftersom jag hållt på att somna hela dagen och har homework to do så åkte jag hem.
 
Har hamnat i en liten svaka här just nu. Kan skriva mer om det sen. Känner mig bara off, om ni förstår. Men allt är väl inte alltid en dans på rosor i guess. Hörs sen!

Soccer practice #2

Publicerat 2013-09-24 kl. 01:44:28 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
En bild från Rock city
Syster, jaja. Till mitt försvar var det där det längsta och mesta jag pratat svenska på två veckor! Och nejdu, tröjan kan du glömma! Älskar den! Du skulle bara våga ta den!
 
Var hälsad sverige! Sitter nu och göra mina homework som jag har. Har lite i engelska och matte. Har tydligen matte prov på onsdag. Nejmen det känns ju bra! Min lärare sa dock att det var okej om vi inte kunde något på provet eftersom vi kom in mitt i. Så det känns ju lite bättre. Ska ändå plugga för att försöka. Kan ju, försöka, imponera lite. Min art teacher gillade min dödskalle målning, vilket känns bra. Då jag inte är jätte glad över den.
Efterskolan hade jag min andra soccer practice. Gick ganska bra! Bättre än förra gången och jag trodde faktiskt att jag skulle överleva hela träningen. Inte det roligaste jag gör kanske, men det hjälper mig att hålla mig i form. I slutet av träningen spelade vi en liten "match" för att träna inför imorgon då vi har match. Kan ju lugnt säga att jag är sämsta spelare där ute. Men man måste börja någonstans, right? Men träningen overall gick faktiskt helt okej, kunde få några bra skott och gjorde till och med en snygg in nickning i mål! När vi tränande på nickningar. Känner mig stolt!
Efter träningen kom Jody och hämtade oss. Vi åkte till little tokyo som är en japansk resturang och köpte med oss lite mat påvägen hem. Det är sjukt gott! Älskar det, favorit maten hitintills helklart!
 
Nu ska jag göra färdigt min engelska läxa och sen kolla igenom matten, för att sen hoppa i säng! Imorgon väntar en ny dag! Wiho! Godnatt för mig och godmorgon (antagligen) för er! Miss you

2 veckor i USA

Publicerat 2013-09-23 kl. 01:07:28 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Inte den bästa videon kanske. Lovar (nästan) att jag gör en ny och förhoppningsvis lite bättre om yttrligare två veckor. Då firar vi en månad!
 

Kär

Publicerat 2013-09-22 kl. 21:23:28 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Jag dör så fin denna jacka är! Är kär. Någon snäll själ i Sverige som vill springa förbi Gina och köpa denna till mig och skicka den skulle vara en ängel av guld! PUSS

Svar på kommentar

Publicerat 2013-09-22 kl. 21:16:50 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Hejsan! Din blogg är jättebra :) jag funderar på att åka till USA nästa år eller jag har blivit antagen men jag känner mig inte helt säker på att jag ska åka hela tiden... Ibland (oftast taggad) och ibland vill jag inte! Kände du också så innan då åkte? Var det ett självklart val för dig att åka? När bestämde du dig? Jag är typ mest orolig över att jag inte ska få några kompisar... Var det jobbigt att skaffa vänner eller kom det lite automatiskt på klasserna och på din sport? Oj lång fråga sorry!!! Ha det så bra :) - Emelie
 

Hej, tack så jätte mycket! Vad glad jag blir! Att känna så som du gör, tror jag är helt normalt för en som ska åka iväg och en som är ute på sitt utbytesår. Jag har haft många stunder då jag tänk för mig själv om jag verkligen gjort rätt och om jag verkligen tänkt igenom dethär ordentligt, är det värt att åka? Tänker fortfarande så ibland. Men sakerna som man får uppleva och lära sig, jag har ändå bara vart iväg i två veckor, väger upp allt man är osäker över. Det kommer alltid vara stunder där du tänker att "varför gjorde jag dethär" eller liknande. Men det är värt det. Jag har träffat super härliga människor än så länge och fått uppleve massor med roligt och häftigt som jag aldrif hade fått om jag stannade kvar i Sverige och bara fortsatte med mitt liv som det var, Sverige finns kvar och de du missar under året du är borta kommer också finnas kvar, kanske inte exakt lika men nästan. Chansen att få åka och göra detta, kommer inte alltid finnas kvar, så ta chansen när du får/fått den! 
Det var ganksa självklart för mig över att jag ville åka, men sen om jag skulle få det eller liknande var lite sisådär. Men kan inte tacka mina föräldrar nog över att de gav mig chansen att göra det.
Jag bestämde mig i slutet av nian att detta var något jag ville göra. Det var min dröm att få göra det. Under året fram till i början av detta år, faktiskt, så gick det lite upp och ner. Men jag ansökte inte fören i början av detta år, somsagt, då det var allra sista chansen.
Att inte få vänner var min största rädsla också, jag gick länge och fruktade över skolan och första dagen osv. Men folk kommer vara intresserad av dig, de kommer vilja prata med dig osv. Sen gäller det bara att vara sig själv och våga bjuda på sig själv. Det kommer vara enklare att skaffa vänner här än vad det är i Sverige. Jag vet inte hur gammal du är eller om du bytt skola eller liknande. Men om du klarade av det galant kommer du klarar av få vänner här också.
Jag skulle säga att just nu har jag vänner, absolut. Jag hade turen att träffa de andra utbytesstudenterna och vara med dem också, folk är otroligt trevliga här och låter dig gärna vara med. Men att skaffa nära vänner, oavsett vart du är tar sin tid. Jag har gått i skolan i en vecka nu och jag har fått några vänner som jag kan umgås med, både genom de andra utbytesstudenterna, mina klasser och sporten. Oroa dig inte över att inte få vänner för det kommer du få.
Hoppas detta långa och kanske lite röriga svar hjälpte! Kram

Homecoming

Publicerat 2013-09-22 kl. 05:02:07 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Jag efter homecoming, hemma
jag och beatrice hemma innan dansen. JAg ser ut som bajs och tjock och ful osv. Men här har ni!
Syster: jajajajjajajja ska fixa en bättre bild på tröjan! Kommer så fort jag tvättat den! Jag sjunger alltid på den låten, för jag tänker alltid på dig!! (a)
 
Hallooooooj alla glada. Idag är det lördag och denna lördag har beståt av bridelshower och homecoming. Fun fun!
Vaknade runt 10 och gick upp och åt frukost, sen fixade vi i ordning lite för att sen åka på Rachels bridelshower. Det var trevligt, de hade massor med god mat och choklad fontän och allt möjligt. Det var väl inte det roligaste jag gjort men det var trevligt.
Sen var det direkt hem för att fixa iordning sig för att en åka på Homecoming. Kollade på bilderna nu som vi tog innan och jag ser ut som jag vet inte vad på bilderna men eftersom jag lovat mamma, pappa, syster och Adele bild så lägger jag upp en bara för eran skull! Det var lite stelt i början, är det väl alltid. Men efter ett tag när man bara får sluta bry sig och köra så gick det bra! Svar ja, till alla som undrar det mesta är grinding och twerk, kanske inte riktigt det ni ville höra mamma och pappa. Men jag kan rädda er med att jag gjorde inte det, vi körde våran egna dans! Men det var kul. Juste, en av cochena som cocha oss under powder puff frågade om jag spelade fotboll och ja svarade att jag började i torsdags eller något sånt och hon fråga då om jag gjorde någon annan sport, och jag sa att jag funderade på det, efter det sa hon att hon tyckte jag borde det. Antingen basket eller baseball eller något liknande för jag var väldigt atletisk. THANK YOU!
 
Och för update på seniorn till Adele och Elin M (mest dem iallafall). Det är inte som ni tror. De är bara så trevliga här i staterna! :)
 

Homecoming game

Publicerat 2013-09-21 kl. 05:22:27 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Homecoming queens står upställda.
Elin M, shhhhhh... Och jag vet inte. Har lite svårt att bestämma mig. Ibland ja och ibland inte. Men han är ingen typisk riktigt snygg fotbollskille som alla tror ska finnas. Typ film kille. Svart nej. Mamma, lovar att ta massor med kort i morgon! På mig i klänning och fixad inför dans. Det är inget jätte fancy så förvänta er inte värsta grejen, det är en klänning jag kan ha vanligt också!
 
Efter vi hade vart på Wall-mart och vart hemma och städat lite samt ätit middag satte vi oss i bilen tillbaka till skolan för att kolla på våran Homecoming game. Som vi spelade mot Central, tror jag det heter. Vi vann. Känns bra. 14-30 tror jag poängtavlan slutade på! GO LIONS! Vi har några riktigt bra spelare! I halvtid så krönade dem Homecoming queen. Vem som vann känner jag inte, har aldrig sätt henne förut. Hehe.. Men kul för henne. Homecoming king kröndes(?) under peprallyt lite enklare och snabbare. Varje kandidat fick göra ett "framträdande" och sen så vann den vars framträdande fick mest jubel från publiken. Haha. Enkelt snabbt och bra.
För en stund sen kom vi hem, jag ska snart hoppa i säng för att en långdag väntar imorgon! Alot of things to do. Kommer även ha ett jätte fint gräsbränn sår på ena knät och ett stort fint blåmärke på andra. Happy days. Försöker se det som något positivt istället. Sommar ben! Är lite nervös inför imorgon, men det kommer nog bli kul!
 
Godnatt eller godmorgon på er så hörs vi snart igen!

Homecoming peprally

Publicerat 2013-09-20 kl. 22:41:39 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Idag, under peprallyt.
Åh, vad jag äälskar alla kommenatarer jag får! Blir så glad! Syster, Sportintresserad vet jag inte. Mest för att jag inte ska komma hem 20 kg tyngre. Plus powder puff behövde jag ju pröva. Tröjan är den jag har på mig i förra inlägget, på bilden, ska försöka visa bättre! Pappa, i will make you proud. Jag var dock mycket sämre än jag trodde. Och om jag dör på kupen är det ditt fel!
 
Goddag/kväll i stugan, för en gång skull skriver jag lite tidigare. För en gång skull har jag lite tid över till att bara andas. Denna vecka har vart och kommer fortsätta vara crazy!! Skolan har vart som vanligt, inget speciellt som har hänt eller så. Sista lektionen hade vi vårat peprally, det var lite mer galet än vanligt, eftersom det är homecoming week. Men jag älskar det. Allas schoolspirite. Hur även fast det inte är så jätte bra så hejar alla på. Man har roligt och allt är bara allmänt bra! Älskar peprallys. Filmade lite med min mobil som ni kan få se! Efterskolan åkte vi till Wallmart, jag köpte lite saker som behövdes och Jody och B handlade också. Sen åkte vi hem och det är här jag är nu.
Vi ska städa lite i huser nu inför imorgon, då det är bridelshower. Ikväll ska vi åka och kolla  på homecoming game, jag är så taggad! Ska fortsätta ta bilder. Kanske tar med mig kameran till och med. Men det beror på.
 
Vill ni veta?? Fick ett "trevlig helg" från senioren som hade gett mig alla komplimanger som jag pratatde om förut. Så det var lite trevlig. Haha. Annars har det inte hänt så mycket mer intressant idag som jag kan komma på, eller jo föresten fick flera "good job, yesterday during the powder puff game" Känns bra!
 
Skriver senare om matchen. Ha en fortsatt fin fredag, vänner!

POWEDER PUFF GAME!

Publicerat 2013-09-20 kl. 04:56:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Jag efter powder puff game. Kommer leva på att vi vann över seniors föralltid. Bara över att vi vann och jag räddade sista.
Åååh fick så mycket fina kommentarer på det senaste inlägget. Vad glad jag blir. Saknar er massor!! Pappa, ja fotbollen kanske är bra för mig. Kan du sluta klaga på att jag är tjock (internskämt). Vem vet, kanske kommer hem fotbollsproffs eller Tennisproffs ? ;) Elin M; jag saknar dig med! Massor!!! Sistha, vad bra. Jag saknar dig mega massor jätte mycket också. Och när jag kommer hem lovar jag att inte lämna dig igen. Nästan iallafall. <3 BellieBean. Är så glad att du läser min blogg! När jag kommer hem kör vi gärnet på allt! Då ska vi ha kul! Käraste bästavän, i miss you bro! big time! Jag försöker slänga in komplimanger här och där. haha. Har massor att berätta för dig sen! Du kommer älska det! Här går man fortfarande runt i shorts, btw. Lovar att jag ska försöka fica lite bilder på vad jag har på mig i skolan. PUSSS!

Okej, så nu tillbaka till det jag hade tänkt detta inlägg skulle vara om. Min dag såklart! Men framförallt POWDER PUFF GAME. Börjar lite snabbt med dagen. Kom försent till första lektionen för att vi var lite sega hemma. Men det gick bra. Gjorde inte så mycket under english, min vanliga lärare var inte där så läste bara lite typ. Under Art var det en college tjej där och pratade om något college, sen hade vi advisory, fick rösta på homecoming queen. Sen lunch som var okej, inget speciall med den. Sen media som var lite kortare än vanligt då det flyttat om lite pga Powder puff. Men vi redigerade lite på våran film och sen satt och prata. Jaylen förklarade för mig och Marie vad alla dessa coins betyder. Och idag för första gången, själv, betalde jag med dem! Good job, Agnes! Sen hade vi math. Kunde faktiskt förstå lite och jag hängde med bra.
 
Fick gå lite tidigare från math för att hämta min tröja (which i love) och sen snabbt byta om inför matchen. Alla trodde att Senior's skulle vinna, vi trodde att seniors skulle vinna. Det var bra! Och vi gick ut med inställningen att vi bara skulle ha kul. Men gissa vad folks?!?! VI vann!! Känns bra. Känns ännu bättre över att det var jag som tog den sista flaggan från tjejen precis innan touchdown! GULD STJÄRNA TILL AGNES!!!! Åååh det var såå kul!! Ramlade dock och gled på gräset en gång så har ett sånt brännsår på ena knät och sen har jag fått ett slag på andra, på utsidan liksom, så det är svullet och mina ben värker. Men oj vad roligt jag hade. Kan göra om det tusen gånger till. Kära utbytesstudenter och icke utbytesstudenter, om ni någon gång får chansen att spela powder puff gör det!! Så värt det!

Efter skolan kom Jody och hämtade oss. Vi åkte till Ronald McDonald house, där vi lagade mat för alla. Vilket också faktiskt var roligt. När vi var färdiga där så åkte vi vidare till Chick-fil-A. Omg, det var så gott. Och personalen var den snällaste! Hur trevlig som helst, vilket får mig bara att tycka om Amerika mer! När maten var färdig åkte vi och shoppa saker för homecoming. Tror jag har allt coverd nu. Jag kom hem med tre klänningar. Det är fina klänningar men inte för mycket. Homecoming är inte så much som prom är. Bilder kommer på min outfit, när dagen är här.
 
Det där var en snabb överblick över min dag. Nu måste jag verkligen sova. Klockan slår snart elva och jag ska upp klockan sex. Kommer vara död. Imorgon är det homecoming game. Åååh så taggad! Vi hörs imorgon! Btw, känner att varje inägg blir som en roman, säg till om jag måste korta ner, för ni inte orkar läsa eller något! PEACE

Powder puff and first soccer practice

Publicerat 2013-09-19 kl. 02:57:55 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
En ingång till min skola. Red Bank high school. Home of the Lions. Roar.
Älskade syster, jag vet att du inte vill bryta, men vi måste så mycket som möjligt iallafall. Annars, saknar jag Sverige alldeles för mycket och vill bara åka hem till dig igen. OCH även fast jag vet att du gärna vill att det ska hända, vill jag iallafall påbörja mitt år innan jag åker hem igen. ;) Tröja fixar jag, tror man kan köpa det i skolan. Så köper en till dig och en till mig. Lite senare. Tycker om dig massor, (fortfarande lika mycket + lite till som när jag lämnade Sverige)
 
Äntligen, förhoppningsvis efterlängtade inlägget om fotbolls träningen och powder puff! YES!
Men vi börjar med skolan. I skolan gick allt bra, jag läste ut min bok på engelskan. Den var super bra, tror min lärare blev förvånad att jag läste ut den så snabbt. (den heter "thirteen reasons why", läs den om ni får chansen!) Mrs. Zachary (min english teatcher) sa även att hon tyckte min uppsats om något som har förändrat mig var bra. Vilket gjorde hela min dag. Alla gick runt med pyjamas och mjukisbyxor. Underbar skoldag. Efter english var det art! Jag håller på med en dödskalle som ska representera någon mina förfädna (heter det så?) Någon som dött, som jag kände, eller stod mig nära helt enkelt. Men eftersom jag ar haft turen och inte förlorat någon så viktig för mig, utom mina djur. Så gör jag bara en dödskalle och låtsas. De har med mexicansk kultur att göra, man hyllar det döda typ. Jag är jätte nöjd med min, och jag kan ta en bild på den så ni får se. Jag skulle faktiskt vilja ha något liknande på mitt lår. Sen var det lunch, inget speciall med det, köpte två chocolate chip cookies i cafeterian för kände att jag kommer förtjäna dem efter min fotbolls träning, och oj så rätt jag hade. Åt dock upp dem under lunchen och 3th block. Vilket var media, vi fortsatte redigera våran film, eftersom jag kom in lite mitt i där så är jag inte så jätte insatt där. Men läraren är underbar. Sen hade vi math. Åh älskade matte. Inte kul, men min matte lärare är också helt underbar. Jätte rolig och jag vet inte vad så det gör att jag inte vill byta klass alls. Plus kanske börjar förstå lite granna. Sen damer och herrar, nej vänta, jag hade powder puff practice innan. Viket gick jätte bra och det var super kul Matchen är imorgon! Är mest taggad över tröjan jag kommer få (a) <-- mamma och pappa detta är en gubbe med en ängelkrans(?) runt huvudet. You'll figure it out.
 
Sen äntligen! Fotbolls träning!! Eller äntligen och äntligen vet jag inte. Har aldrig gjort något jobbigare. Och med en tjej som har sämsta konditionen, aldrig spelat fotboll förut och inte gjort något på hela sommaren var det sådär lagom jobbigt! Är glad över att mina ben inte gav med sig och gjorde så jag ramlade ihop på planen. Trodde jag skulle spy och svimma större delen av första halvan av träningen. Sen gjorde vi lite lugnare saker vilket gjorde att jag kunde hämta andan igen och lugna mig. Men gudars vad jag trodde jag skulle dö. Aldrig pressat mig själv så hårt. Och träningsverken börjar redan tränga sig på. Men det var kul, ganska iallafall. Tror jag ska fortsätta, det kan ju bara bli bättre. Coach sa att för en tjej som aldrig spelat fotboll seriöst förut och för första träningen någonsin, gjorde jag bra ifrån mig. Jag kommer sova gott inatt iallafall.
 
Juste höll på att glömma, en kille som är senior i våran skola sa första dagen jag gick där att mitt hår var fint, and i was like well thank you mister. (ni skulle sätt minen jag gjorde samtidigt som jag skrev det där) Inte riktigt. Men jag sa tack! Och idag när jag stod vid mitt locker under efter lunch så sa han att min väska var fin! Och man får nästan alltid komplimanger om att ens tröja är fin eller liknande, har inte gått en dag här i USA utan att jag fått komplimang för något. Love it.
 
Imorgon väntar en ny helt fullspäckad dag med skola, powder puff game, Ronald McDonald house och sen åka och kolla när vi har match. Jag får inte spela för måste lämna in en lapp först och sen gjorde jag somsagt, första träningen idag. Ska försöka ta massor med bilder imorgon, och ni får vänta lite till på en ny del av Rock city. Hoppas ni inte dör. Hö hö. Miss ya wanna kiss ya.

Tired.

Publicerat 2013-09-18 kl. 05:33:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Tänkte slänga upp en ny del av Rock city. Men är alldeles för trött för att orka mig sätta och redigera bilder. Har precis pluggat färdigt. Tror jag. Duschat och maten äten. Så ska bara borsta mina små tänder och sen hoppa i säng. Imorgon, som jag sa i förra inlägget, väntar en fullspäckad dag med träningar och skola. Ganska taggad ändå, men nervös inför träningarna.
 
Juste hade helt glömt att säga dethär, men tre saker!
1: Jag har bett mina första bordsböner, eller vart med när dem gjort det. Hållt i händerna och blundat och sagt Amen.
2. Jag har sagt mina första Pledge of Allegiance. Hänger inte riktigt med där än, men det löser sig nog.
3. Jag pratade med Alice igår i telefon, första svenksa pratandet ordentligt på länge. Hut skönt som helst och fick massor av prat av mig. Saknar henne massor. Men hon har det toppen bra i sin familj i Utah, och jag har det bra här! Men det var fortfarande kul att prata med henne.
 
Och somsagt folks, imorgon kan bli intressant, I'll keep you updated! Stay tuned. pösssilipösss

Toon Tuesday

Publicerat 2013-09-18 kl. 00:37:34 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Jag, fräsch efter träning och med ett par skor jag aldrig trodde mig skulle äga.
Älskade syster, prata med mamma och pappa om att skicka plus vi måste bryta lite. Även fast jag skule vilja prata mig dig hela tiden kommer jag aldrig klara av det. Kommer sakna dig alldeles förmycket. <3
 
Jag klädde inte ut mig idag heller. Förlåt. Imorgon är det Wake up wendsday så tänkte ha ett par byxor som är liknande pjyamas byxor. Väldigt bekväma så det får duga.
Idag var det vanlig skola som valigt. Marie blev frågad till homecoming, sååååå sött! På engelskan ska jag skriva en uppsatts om en händelse eller situation som förändrat mig som person. Och geuss what i'm writing about????? BINGO utbytesåret! good job! Anyway, jag gillar mina klasser jätte mycket. Även fast matten är ett helvete men min lärare är så himla härlig så det gör inget.
Efter skolan gick jag på powder puff träning, detta damer och herrar är svårare än vad ni tror! Det var roligt, men svårt! Ska ha en till träning imorgon och sen har vi våran match på torsdag. Taggar mest över att få min tröja, oppsi. Körde sen hem Marie innan vi åkte till en sport affär där jag fick köpa fotbolls skor, strumpor och smalbensskydd, (Ingen aning om det heter så, tänkte skriva senskydd, som man har till hästar, men det känndes fel). Vi åkte även förbi wallmart och old navy för att köpa lite annat, innan det var raka vägen hem för att, för mig, plugga. Oh happy days. Nej, men matte läxan går väl som igår = inte alls. Ska nu precis sätta mig och skriva över det jag gjorde på min engelska uppsatts och sen skicka den till min lärare. Så har egentligen inte tid med att sitta här just nu men kände för en liten paus.
 
Imorgon har jag powder puff träning igen och sen min första fotbolls träning. Detta kan bli intressant. Stay tuned for more update. xoxo

Rock city del 3

Publicerat 2013-09-17 kl. 03:56:00 || Bilder.

First real day of high school

Publicerat 2013-09-17 kl. 01:20:35 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Skriver till er en liten snabbis i mitt dusch och ät break från homework.. Matten dödar mig. Idag har jag iallafall gått min första dag av high school. Väldigt lyckad dag och jag hittade till alla mina klasser, kom inte försent eller någonting! Duktig Agnes, guldstjärna till dig. Tycker om alla mina lärare jätte mycket och alla är förstående att jag är lite efter osv. (inte mentalt) Min matte lärare är jätte snäll och säger bara att jag ska försöka hänga med så gott jag kan och att det är okej om jag inte riktigt förstår.
Pratade med soccercoach idag också. Och det var inga problem att vara med i laget. Så nu måste jag köpa lite fotbolls saker. Skulle haft min första träning imorgon. Men eftersom de har match imorgon går inte det. Blir väl på onsdag istället då. Imorgon precis efter skolan har slutat ska jag dock ha powder puff träning. Powder puff, för er som inte vet, är tjej varianten av american fotball. Är sjukt taggad och matchen är på torsdag. Vi ska till och med få egna tröjor med efternamnet på osv. Ååååh.

Jag hoppas på att Jody kan köra oss till matchen imorgon, sen måste klänning till homecoming införskaffas också och jag vill gärna fixa naglarna till det också. Men vi får se om pengarna räcker till. Blink blink mamma och pappa (tycker om er massor!!!)

Nu måste jag snabbt packa en väska med lite träningsaker i och sen försöka göra min matte läxa, och sen hopp i säng för en ny dag. Juste idag var det American monday i skolan. JAg klädde inte ut miig för jag glömde bort vad det var för dag, imorgon är det toon tuesday. Jag har med mig mitt kapten amerika linne (kanske skulle passat bättre till idag) så funderar på att ha det, annars skiter vi att klä ut oss igen. På onsdag är det wake up wednesday, vill köpa (hehe) ett par pyjamas byxor att ha på mig den dagen, men somsagt vi får se. Torsdag är time travel thursday (tror jag) och fredag är white and blue friday (skolans färger). Vi får helt enkelt se hur vi gör med kläderna.

puss på er!

No contact

Publicerat 2013-09-16 kl. 12:07:20 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Godmorgon på er Sverige! Jag tror att för ett tag framöver så måste jag klippa kontakten lite med er! Ni får gärna fortsätta kommentera men inget mer pratade på Skype, fb, snapchat eller liknande. Jag måste verkligen komma in i allt och släppa Sverige lite. Älskar och saknar er massor men det är här jag är nu med både kropp och själ! Puss på er! 

Rock city del 2

Publicerat 2013-09-16 kl. 01:30:00 || Bilder.



Söndag

Publicerat 2013-09-15 kl. 22:29:55 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Från fotbollsmatchen i fredags. GO LIONS!
Var hälsad Sverige! Idag har vi inte gjort någonting, bara strossat runt hemma för att vila upp oss inför veckan som kommer. Det har inte heller vart min dag precis, har inte haft hemlängtan eller så, har bara kännt mig lite nere. Lite konstig känsla och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara den.
Har somsagt inte gjort så mycket, har nu precis städat lite i mitt rum, packat upp lite, då det känns som jag kommer stanna här ett litet tag framöver iallafall. Känns skönt, slipper ha min stora resväska framme hela tiden! Hade tänkt att jag skulle kolla lite i min mattebok och försöka mig på något men desided against it då jag knappt hann öppna boken innan jag var mer än förvirrad! Hur ska detta gå?
 
Imorgon är det skola igen och jag känner mig inte lika nervös som jag gjorde i fredags men är fortfarande lite.. Men tror det kommer gå bra. Efter det ska jag prata med fotbolls coachen om att spela och sen ska vi nog bara åka hem. Är jätte sugen på att shoppa. Behöver lite mer tröjor. Så vi får se.
 
Aja, hoppas eran söndag har vart fin så hörs vi snart igen. PÖSSS!

Lördag

Publicerat 2013-09-15 kl. 05:29:12 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
bild från igår, när vi åkte upp bland bergen.
Hallå, skriver detta lite snabbt bara innan jag ska hoppa i säng. Idag så var vi först och shoppade lite nödvändigheter till veckan som kommer och även skolan så det var bra. Tror jag har allt jag behöver nu, vilket känns skönt. Nästa vecka, vilket jag dessutom hade nästan hållt på att glömma att nämna (denna mening blev lite knepig) är homecoming week. Vilket menas med att varje dag har ett tema som man kan/vill/ska klä ut sig efter. Sen på fredag har vi våran homecoming game och sen på lördag har vi homecoming. Vilket ska bli jätte kul, struntar i om jag blir bjuden eller ej. Tänker gå iallafall. Ska antagligen åka och fixa naglarna med Marie någongång i veckan samt leta efter klänning någon gång. Homecoming behöver man inte klä sig lika fancy som till Prom. Medan prom är hela köret. Ser fram imot båda. Har massor med roligt som händer nästa vecka! Men det får ni mer om då, eller imorgon. Vilket jag känner för.
Efter shoppingen iallafall åkte vi hem och vi fick fixa oss lite, och sen runt fem kom Marie och hämte oss, vi blev körda down town där vi åt och sen kollade på bio. Vi såg insidious 2. Vilket jag både ångrar och inte. Jätte läskig film och jag såg max halva. Det var liksom aldrig en lugn sekund i den. Hände saker hela tiden. Men det var kul. Efter bion gick vi och köpte frozen yougurt, omnomnomnom säger jag bara. Sen gick vi och kolla på det sista av river front night, vilket är som en liten mini festival aktig sak nere vid rivern, (tappade ordet igen, elin!!) duuh. Tills vi sen fick skjuss hem igen av Maries hostparents. Träffade även Vera (tyskland) och några fler från våran skola. Jätte trevlig kväll och jag hde jätte kul.
 
Imorgon kanske vi ska vara med Vera och Marie igen, och sen på kvällen bjöd Marie's hmom oss på bbq at there house. Men jag vet inte om vi ska gå för Jody sov när vi kom hem. Vilket jag också ska göra nu!
 
Natti på er! Vi hörs imorgon. (Germerud, lycka till på tävlingen! Håller tummarna för dig. Miss you, buddy)

Rock city del 1

Publicerat 2013-09-14 kl. 22:40:35 || Bilder.
Förlåt för att det tog lite tid, men här är första delen iallafall från rock city.


Svar till mamma!

Publicerat 2013-09-14 kl. 17:42:26 || Life as you know it.
Tack för stödet du, hahah! :) Men ja alllting är bra. Får pröva med matten lite till annars får jag kanske byta. Iallafall gå och kolla om det finns någon annan klass!
Jag tog ingen bild på huset i bergen.... Men den låg alldels bredvis parken med monumentet i sig och var stort och fint och hade en fin tomt med en jätte fin utsikt! :)
 
älskar dig <3

First day of High School

Publicerat 2013-09-14 kl. 05:26:52 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Min älskade mattebok. Advance Mathematical Concepts. Bara det låter ju fantastiskt. Försökte visa på något bra sätt hur tjock den är på sista bilden.
Mamma var den enda som förstod att jag ville ha lite kommentarer. Så tack för det mamma, vad skulle jag göra utan dig?
 
Men nu till det alla har väntat på, eller jag hoppas ni har det iallafall, (mamma har det) min första dag i high school. Egentligen skulle jag inte kalla dethär för den första riktiga dagen då jag bara gick från lunch och de två sista lektionerna. Plus hade Pep rally i slutet av den sista!
Iallafall så kom vi dit run halv tio kanske, sen fick vi vänta ganska länge för att Mr. (ggaaaah glömmer alltid bort vad han heter) pratade med någon annan. När det väl blev jag, så sa Jody lite snabbt hejdå och Mr. counseler (låt oss kalla honom för det så länge) fixade mina papper. Efter ett tag kom en elev in som skulle hjälpa mig mellan klasserna då jag är helt borta. Han kallade även till sig en annan tjej. En tjej som också är utbytesstudent och kommer från Danmark (vi är praktiskt taget grannar hö hö). Hon åker också med STS och har samma lunch och media klass som jag har. Vilket var skönt och hon är en sån himla härlig person. Älskar henne. Så fick sitta med henne på lunchen. Tillsammans med hennes vänner, som bestod av en till utbytes tjej från danmark och en från tyskland, bland annat. Efter lunch hade vi Media. Som jag sa förut är min media lärare helt underbar. Han är tydligen coach för tennis laget också och jag funderar att spela tennis nästa termin ifall jag går kvar, så det är ju bra! Har även jätte härliga människor i den klassen! Efter media hade jag matte, min kompis som skulle hjälpa mig mellan klasserna kom och hämtade mig och visade mig till nästa klass. Och ska bara säga det, om ni i Sverige tycker matten är svår. Pröva gärna denna så får vi se vad ni säger efter det! DÖDA MIG! Att kastas in mitt i terminen med matte på engelska, inte pluggat matte på mer än ett år och som toppen på det inte ens så svår matte jag någonsin läst. WHOOPIE DOO. eller...?
Iallafall klarade mig igenom den och mot slutet var det ett pep rally! ÅÅÅH VAD KUL! Stämnningen var underbar och alla var så taggade för kvällens match även om vi mötte ett väldigt bra lag. Men det var hur kul som helst.
 
Efter skolan var slut kom Jody och hämtade mig, vi åkte hem en snabbis, sen till en donken som ligger mellan bergen typ, down i the vallys. Utsikten där damer och herrar! WOW! ni får se bild på det snart imorgon kanske. Sen hem en snabbis, äta middag och sen vidare på fotball game! Ett ord för det också UNDERBART! Träffade de jag hade träffat under dagen. Lärde känna dem lite mer och Beatrice fick också träffa dem, vilket var bra. Hade en jätte bra kväll! Ska kanske också börja spela fotboll (alltså svensk fotboll), det skulle vara något, huh? 
Imorgon kväll ska jag på middag och sen bio tillsammans med Marie (dansken) och Beatrice. Vilket ska bli jätte kul!
 
Hade något mer att säga, men har helt enkelt tappat det. Är jätte trött och ska precis hoppa i säng. Hoppas ni får en fin lördag så hörs vi snart!

Sightseeing i Chattanooga del 5

Publicerat 2013-09-13 kl. 12:59:00 || Life as you know it.
Här är sista delen för sightseeingen i måndags, fixar så bilder från Rock City kommer upp från och med imorgon.
Mamma och pappa, är inte utsiktet helt underbar och vi bara måste flytta till huset som är tillsalu???
Här kommer tåget tillbaka upp igen.

Aaaaaahhhhh

Publicerat 2013-09-13 kl. 02:55:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
ungefär såhär känner jag mig!
Imorgon är min första dag i high school, guys! Jag håller på att pissa på mig för att jag är så nervös. Men förhoppningsvis går det bra. Och tar med mig det som pappa sa: "det är bra att vara nervös, man presterar bättre då". Jag hoppas verkligen att det stämmer. Bekah sa också att om man går in med huvudet högt och låtsas som man kan allt så brukar alla tro det också. Tro på dig själv helt enkelt. Åh herre, jag är så nervös!! Men det kommer säkert gå bra. Har det mesta fördigt. Ska göra lunch imorgon och få låna en notebook och penna av Jody och få håret flätat sen är jag redo att gå. Har redan lagt fram kläderna. De jag köpte igår. Känner mig bekväm i dem, vilket brukar vara till det positiva.
 
Fick också reda på idag att Beatrice ska till Nebraska på lördag. Vilket är tråkigt. Tycker om henne och har vart skönt att ha någon här med mig. Kommer bli ganska tomt sen. Men förhoppningsvis går det bra. Så får vi se om jag stannar här eller åker vidare.
 
Nu ska jag också hoppa i säng, vilket jag antar att alla ni har gjort för ett tag sen. Ha en fortsatt god sömn så berättar jag om min första dag imorgon! Kanske lördag för er, beroende på när det kommer upp och hur länge ni är vakna (tänkte skriva uppna, är det ens ett ord?!?!)

Godnatt kramar från en nervös tjej!
 
P.s. Kommentera gärna. Hade besöks rekord igår och jag älskar det. Men det är så tomt på kommentarer. Blir så glad när jag loggar in till kommentarer! Oavsett vem det är från. (cheesy girl.) d.s.
 
P.s.2. Jossan!!!! Ditt J på mitt armband fastnar överallt och jag har tappat det en gång!!!! d.s.

Georgia, Atlanta.

Publicerat 2013-09-12 kl. 22:43:22 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
God kväll Sverige! Igår blev inte riktigt som planerat, vi åt middag osv hemma som planerat, men istället för att göra blommor åkte vi ut och letade skor och klänning till Rachel (Jodys ena dotter). Jag och Beatrice blev dock jätte trötta sen så blev inte så länge. Det mesta stängde också, så det blev inte så jätte länge.
 
Idag stod alarmet på 6.00. Då var det bara att gå upp och göra sig i ordning för klockan sju rullade bilden mot Georgia, Atlanta. Närheten iallafall. För Bekah går på collage där. Medan hon hade sina klasser för dagen fick jag och Beatrice shoppa! Finally!! Tim tog oss sen till donken för att äta lite mer frukost men jag tog bara en bluberry/pomegranate smoothie. SVERIGE MÅSTE BÖRJA GÖRA DEM! Sedan så blev vi körda av Tim till ett mall i närheten där vi spendera störren delen av dagen. Jag köpte det som är på bilden ovan, vilket är tre par byxor, ett par shorts, två t-shirtar och shower gel. Helt okej shoppingtrip. Efter shoppingen åkte vi till en snabbmats resturang som hette Varsity. Herre min skapare vad goda cheesburgare och pommes dem har. Drack dessutom den godaste orange froste (är en blandning mellan slush och milkshake) någonsin. Sen bar det av hemåt igen. Vilket vi nydligen är hem kommna.
 
Är så otroligt trött och seg så jag gick och vilade och passar då på att uppdatera er! Ska fixa och redigera lite mer bilder och lägga upp dem till er. HAr kommit på att blogg.se fortfarande tror att vi är i Sverige så när jag ska göra tidsinställt måste jag tänka lite annorlunda. Men det löser sig.
 
P.s Mamma ville bara säga att jag, tro det eller ej, har bäddat min säng varje dag sen jag kom hit! D.s.

Sightseeing i Chattanooga del 4

Publicerat 2013-09-12 kl. 00:20:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Sen åkte vi upp på berget. Berget där vi ska bo sen, mamma och pappa. Finns ett stort fint hus till salu. Just so you know.


Dehär två första bilderna är ifrån taket på tåget man åkte upp i. Ser ni utsikten som inte ens är från toppen.

Här är ifrån toppen precis där tåget stannade.

Här är hela tågspåret uppifrån och så ser man allra längst ner vart den började.
Här är ifrån en park som är som en kommunal park hemma, typ. Stängd under nätter och vissa dagar. Man behöver betala för att komma in och sen sköter the goverment om parken. Kanske inte alls är som en kommunal park hemma. Aja.

Här är ett monument från inbördeskriget (den stod i parken). Detta Mormor och Morfar, ifall du läser detta, kan nog ni tycka vara intressant. För detta är det enda monument i USA som är ett monument för båda sidor i kriget. Alltså south and north (?) jag kan ha fel här. Men det är iallafall ett för båda, och det enda i USA. För annars bygger var sin sida sina egna för att stötta sin sida. Så soldaterna på toppen är en från vardera. Ganska coolt.

Rock city and Red Bank highschool

Publicerat 2013-09-11 kl. 22:09:11 || Life as you know it.
Passar på att skriva ett litet inlägg nu, då jag tror att kvällen kommer vara fullspäckad. Jodys döttrar kommer hem, en för att hon teaching dance här i Chattanooga och den andra för att hon gifter sig snart så vi ska hjälpa till min lite saker inför det. Ska bli roligt att träffa dem, ena, hon som lär ut dans, träffade vi lite snabbt på söndagkvällen när vi kom. Men alla var ganska trötta så minns inte så mycket och det var en snabb hälsning.
 
Idag blev det inget shoppande. Bob tog istället med oss till Rock City som är ett vatten fall typ, eller nej inte riktigt det är massor med stenar så finns det gångar man går i. Dem som kom på med idéen och började hela saken gjorde det först för att ha som sin egna trädgård. Högsta punkten där man står vid iallafall kan man se sju stater ifrån. Rock city ligger även i Georgia, så har vart i en annan stat under dagen. Så nära till gränsen ligger Chattanooga. Det var riktigt kul och jag tod massor med bilder. Men de flesta av dem får komma upp efter sightseeing bilderna. Tänker låna en bild på mig och Beatrice som Bob tog där vi står framför vattenfallet och man ser högsta punkten i bakgrunden (den ligger rovanför vattenfallet) Ni får bättre beskrivning sen, eller googla på det. Lite svårt att förklara. Efter det tog Bob oss till Olive Garden vilket är en italiensk resturang, där han bjöd oss på lunch. Herre min skapare vad det var gott. Sen hade vi ganska bråttom hem för vi skulle förbi skolan innan de stängde.
 
Så väl hemma var det bara snabbt att gå på toa och sen åka igen. Var i skolan och pratade lite. Gick igenom regler, vad jag ska ha för klasser osv. Lite allmänt bara. Skolan verkar super och min guidance counselor var jätte trevlig och rolig. Han älskade att min hund hette Tarzan. Sa det till flera lärare. Klasserna jag ska läsa är English, art, media och math. Vad jag vet just nu iallafall. Så det är jag nöjd med. Fick träffa min Art och Media lärare idag och båda två verkar jätte bra. Framförallt min Media lärare, han verkar hur rolig som helst! Skolan börjar runt 7.15 (Ksg elever, ni tyckte att ni börja tidigt) och slutar runt 14,15. Har fyra lektioner per dag. Jody eller Tim kommer köra mig och hämta mig till/från skolan varje dag. Jody vill inte tvinga mig att gå upp så tidigt för att hinna med skolbussen! Tack!!!!
 
Det var väl det jag gjort idag. Somsagt nu ikväll kommer deras döttrar hit och vi ska äta lite mat och sen fixa med bröllops saker. Saknar er i Sverige, men jag har det bra!
 
p.s. Gillar pappa att du kommentera! d.s.

Sightseeing i Chattanooga del 3

Publicerat 2013-09-11 kl. 11:38:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Lite mellan bilder. De först tre är fortfarande runt om Chattanooga Choo Choo. Och den sista innan vi skulle åka upp på berget.

Hä ser vi Tennessee's flagga. De tre stjärnorna representerar olika delar av staten. Minns inte exkat vilka och hur det var men olika delar iallafall.

Lite information om stationen som Chattanooga Choo Choo står vid och slaget vid Chattanooga, tror jag. (somsagt jag var inte klar vaken när han berättade allt. Och det var mycket information!)
Här är en endollar sedel ed en stjärna efter "regnummret". En sånhär sedel är inte vanlig alls. Då Istället för stjärnan ska den ha en bokstav efter. Men om det är en stjärna så menas det med att första gången den trycktes blev det något fel, så de behövde trycka om den. Och sätter då en stjärna i slutet istället. Bob sa att detta är ett av de få tecknena att the goverment faktiskt gör fel ibland.

Sightseeing i Chattanooga del 2

Publicerat 2013-09-11 kl. 10:18:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Gissa vart det bar av sen, mamma och pappa??

Just det, Chattanoog Choo Choo. En gamal tågstaion och ett tåg + vagnar som nu bara står på spåren och är omgjorda till hotell, resturang och museeum
I dessa vagnar är det hotell rum. Tydligen två i varje vagn.

Second day

Publicerat 2013-09-11 kl. 02:38:47 || Life as you know it.
Såg dehär två killarna igår, paddle boarding. Vilket verkar jätte roligt! Vill göra!
Hallå i stugan. Känner att alla mina inlägg börjar med hallå. Men det är ett bra ord! Jag sitter nu i min säng och väntar på att duschen ska bli ledig, så ska jag duscha och sen hoppa i säng. Imorgon väntar en fullspäckad dag med shopping, inskrivning i skolan och sen middag med Jody's döttrar, samt hjälpa till med lite bröllops saker.
 
Idag var vi vid the health department och fixade mina saker som jag måste ha till skolan, sen skulle vi egentligen köpt lite picknik och åkt till stranden, men Jody behöve hem och jobba igen. Vi åkte då istället en sväng förbi wallmart och handlade, köpte en billig telefon så jag kan ringa Jody under veckorna min låses upp. Ni får mitt amerikanska nummer när jag har en ordentlig till min vanliga telefon. Så nu får vi fortsätta med whatsapp och facebook och alla andra saker som går över internet. Efter wallmart åkte vi iallafall förbi AT&T för att fixa med simkortet och sen direkt hem. Hemma gjorde Jody iordningen en jätte gof turkey sandwich som vi åt ute på altanen. Hur mysigt som helst i solen. Sen när Jody gick in och jobbade kollade jag och Beatrice på serier inne på TV. Vilket vi har gjort nu fram på kvällen. Tills middagen var färdig, vilket var en jätte god kyckling sallad med blåbär och jordgubb. Omnomnom.
 
Somsagt imorgon är fullspäckad och jag fixar ett tidsintällt inlägg till er med bilder från sightseeingen sen bloggar jag antagligen innan jag hoppar i säng imorgon kväll. Vi hörs snart people! Love you.

Stockholm-Amsterdam-Detroit-Chattanooga

Publicerat 2013-09-10 kl. 13:33:11 || Före USA
Okej så flyg resan började på Arlanda. Vi kom dit ungefär 2 timmar innan planet skulle gå. Jag var galet nervös och visste knaptt vart jag skulle ta vägen. Sa nästan ingenting och väntade bara på det jobbiga tillfället tills jag skulle säga hejdå till min familj. Tror det var det som gjorde mig mest nervös. Ögonblicket kom och jag grät floder när jag sa hejdå. Aldrig igen vill jag göra det. Hatar att säga hejdå. Det är det jobbigaste som finns. Bästa blir väl sen att träffa dem igen. Iallafall efter jag sa hejdå till dem gick jag igenom checkin:en (vet inte vad det heter). Vinkade ett sista hejdå till familjen innan jag vände mig om och gick igenom dörrarna till min gate. Vid gaten köpte jag en bok och en svensk tidning. Grät lite till och väntade på att få gå ombord på planet till Amsterdam. Tiden gick fortare än vad jag trodde och rätt som det var satt jag på planet och sa hejdå till Sverige en sista gång. Flyget över till Amsterdam gick bra. Lite turbulens, men inget större.
 
I Amsterdam fick jag gå igenom en till passkontroll för att komma till min nya gate. De kollade snabbt igenom mitt pass och sen var det bara att gå vidare. Hade inga problem att hitta min gate på den stora flygplatsen, mamma och pappa. Vid gaten väntade Beatrice, italienskan som bor här i en vecka. Vi gick igenom en till passkontroll och boardingpass, plus en liten pratstund med en flygkille som frågade lite frågor om bagaget och vart vi skulle osv. Sen fick vi lämna väskorna och gå igenom en scaner igen plus en till passkontroll. Väl inne fick vi vänta en liten stund, inte alls länge, innan vi fick gå ombord planet till Detroit.
 
Vi fick inga platser bredvid varandra. Men som tur var kunde man kolla på film. Jag tror jag samanlagt kollade på fyra filmer. Sov ingenting. Det var lite turbulens här med men ingenting farligt. Satt bredvid en snäll kille från Indien, kanske han sa? Jag minns inte och hörde inte så bra. Fick låna en penna utav honom, som jag sen fick, för att skriva i pappret man måste lämna för att komma in i USA. Pratade inte så mycket med honom fören sista 30 minuterna, då han ville att jag skulle lära honom suduko, för han såg att jag hade lagt en innan. Sen pratade vi lite om vart vi skulle och hur gamla, vad vi skulle göra osv. Lite allmänt bara. Väldigt trevlig kille.
När vi gick av planet väntade jag på Beatrice så vi kunde gå tillsammans.
Vi fick gå igenom tullarna där vi skulle visa våra Visum och papper från ambassaden, svara på lite frågor igen och lämna fingeravtryck (Elin (Germerud), jag var typ inte alls nervös, inte lika mycket som vi var senste gången). Sen fick vi hämta våra väskor för att ta dem genom tullarna. Blev stoppade på den korta vägen mellan vart vi hämtade väskorna och vart de skulle kolla våra papper och pass igen. Vi fick gå igenom en till passkontroll och sen scana igenom våra väskor. Lämna tillbaka väskorna för att sen gå igenom en till scaner. Sedan var det färdigt med kontroller osv. Vi fick gå ganska långt för att hitta våran gate, men det var inga problem. Shit känner att jag börjar bli proffs med dethär att flyga. Efter det började den långa väntan. Tror vi väntade i ungefär 4 timmar innan vi fick gå ombord det sista planet. (Fixade också så jag fick ett nytt boarding card, för hade haft samma ända sen Stockholm. Så behövde byta i Detroit.) Som tur var hittade jag äntligen lite WiFi så jag kunde uppdatera er hemma hur det hade gått och kolla instagram och twitter. Höll på att dö medan vi väntade för att jag var så trött. Men tillslut så, så fick vi gå ombord på det sista planet.
 
Sov under hela resan som var ungefär en timme. Otroligt obekväma stolar och ville helst bara gråta för att jag var så trött och ville hem (konstigt att säga hem) och sova i en säng. När vi väl hade landat, hade det typ fem personer som jobade så vi fick sitta kvar i planer i typ en halvtimme innan de kunde lägga till vid en gate. Nu började min nervösitet komma tillbaka, träffa min whostmom (w=welcome) för första gången. Men det var inte så läskigt och nervöst som jag trodde. Det gick otroligt bra. Fick träffa både min whostmom och whostdad, dem var inte som jag trodde men fortfarande lika bra. Hur trevliga som helst och bara jätte snälla. Vi väntade ytligare 10 minuter kanske innan vårat bagage kom. Vi lasade upp bagaget på Tim's truck. (Oscar du skulle älska alla stora bilar här) Medan vi satte oss i Jody's bil. Vi pratade hela vägen hem, där vi mötte en av deras döttrar. Hoon pluggar på college och hade vart hemma under helgen. Stackarn hade stannat uppe hela kvällen och väntat på oss. Hon skulle upp jätte tidigt dagen efter. Vi blev visade runt i huset lite granna innan vi, äntligen, fick hoppa i sängen. 
 
Så det var min resa, blev ganska mycket längre än vad jag trodde. Men det är väl främst för Mamma och Pappa så det kan se så allt gick bra. Vet inte om det blev lite knasigt. Är alldeles för mycket för att läsa igenom så ni får leva med det, så hoppas jag att ni förstår! Orkar inte leta fram en bild heller. Pusssss på er!
 

Sightseeing i Chattanooga del 1

Publicerat 2013-09-10 kl. 10:48:00 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Sightseeingen började med Bob (om jag förstod det rätt jobbar han ockås för STS) kom och hämtade upp oss sen åkte vi att Downtown och gick över den här bron, som är en gamal bro som användes till körbro förut, men har nu gjorts om till gångbro.
Den gick över Tennessee river.
Om man donerade pengar till att fixa iordning bron, och se till att den höll sig fin så kunde man få sitt namn på en sån här bricka som sen sattes på bron.
Man kunde se till berget som vi åkte upp på den. Bilder på det kommer senare. Men mamma och pappa det är där uppe på berget vi ska bo!
Sen låg även den här båten i rivern (kom inte på det svenska ordet. Det är en gammal båt som man kunde åka lite turer med. Men som nu har gjorts om till hotell och ligger på samma ställe hela tiden. Lite som vi har i Stockolm på vissa ställen, visst? På samma sida ån (ån kanske det heter??) finns en park som de brukar ha lite festival liknande saker i under sommaren och som är inte alls farligt under dagen, men på kvällen är det ett känt ställe för gäng. Så det finns en lag som säger att om man är under 18 får man inte var där utan vuxet sällskap efter det blivit mörk. Fanns även en annan lag i Illinois, som sa att dörrar får inte öppnas inåt. Ifall ni undra liksom.
 
Så här var första delen från sightseeingen. Andra kommer snart. Detta är även ett tidsinställt inlägg.

Note to self: Drink more water.

Publicerat 2013-09-10 kl. 01:40:45 || Life as you know it.
Min första fortune cookie. Börjar bra. (ja jag vet bilden är suddig)
 
Hallå igen, så idag var vi på sightseeing. Har inte hunnit lägga över bilderna till datorn än. Gör nog det imorgon för är alldeles för trött för att fixa med det nu. Klockan är knappt åtta.
Sightseeingen var iallafall jätte kul! Det var varmt dock, riktigt varmt. Ni vet, ifall ni varit, i exempelvis Thailand och ni kliver ut från flygplatsen och möts av en tjock väg av fuktigluft. Ungefär så är det här. Plus över 20 grader varmt på det. Ni som går i min klass och springer upp och ner för trapporna och i trapporna från tunnelbanan med vinterjacka och tunga väskor och ni tycker att ni lökar. Pröva att kom hit just nu. Men klagar inte. Hellre dethär än kyla. Måste dock komma ihåg att dricka vatten så jag inte blir uttorkad.
Känner att även fast sightseeingen har vart kul och så, så har jag vart rätt off hela dagen, tack vetja jet lag! Eller inte. Men det var kul och mamma och pappa jag vet vart vi ska flytta. Vart får bli en överraskning tills imorgon. Mihiihihihiihih. (övertrött)
Fick även vara i mallet en snabbis. Som jag saknat Forever21, Victoria's secrets och alla andra butiker vi inte har i Sverige. Köpte dock inget, för somsagt har vart lite off och allt blev lite too much (hur hemskt det än låter). Men kan iallafall säga att jag trodde jag kommit till himlen när jag gick in i Forever21. Har ju vart i en förut men denna slår allt!
 
Lovar att flygresan inlägget kommer snart! För er som vill veta det. Men nu, snart, ska jag hoppa i säng. Godnatt på er. Miss you.

Första, nästan, inlägget på Amerikansk mark

Publicerat 2013-09-09 kl. 17:20:26 || Life as you know it.
Sista bilden på svenskmark. Detta var i mellan mina gråt stunder.
Hallå Sverige, hur är det med er? Jag mår jätte bra och klarade alla flyg osv. Var lagom trött på det sista och sista timmarna i Detroit 22 timmar på resande fot, dörr till dörr, med en timmes sömn är inte det bästa kanske. Har iallafall kommit fram hel och ren (hyfsat ren iallafall). Lovar att skriva om resan mer i detalj! Men just nu har jag inte tid. Ska snart åka iväg på sightseeing runt om i Chattanooga. Excited tjej!! Kameran åker med så håller vi tummarna för bilder också!
 
Ville uppdatera er så att ni såg att jag mår bra! Saknar er hemma, men slå klackarna i taket (pappa, ville inte använda en svordom, känner blicken du hade gett mig hela vägen över atlanten) vad roligt jag ska ha! Pusssss!
 
SARA: DU HAR ÄNTLIGEN SKAFFAT DIN BLOGG!!!!!

Detroit

Publicerat 2013-09-09 kl. 00:06:47 || Life as you know it.

Hallå! Vill bara säga att jag klarat mig till Detroit och väntar nu på sista flyget till Chattanooga! Snart är jag där!!! Har äntligen hittat lite internet och kan uppdatera mig om vad som hänt! Instagram och Twitter <3
Kommer skriva mer om resan sen på datorn! Ville bara säga att jag levde!!

Hade fått en kommentar också som det inte stod något namn på men att ni skulle sakna mig och att jag skulle ha jätte kul! Vet inte vem det är men antar att jag kommer sakna dig med!

Puss på er!


Sista inlägget på svensk mark

Publicerat 2013-09-08 kl. 08:27:12 || Life as you know it.

Godmorgon på er! Idag gick jag upp tidigt, tidigare än vad jag gjort på hela sommaren. Folk som känner mig vet att det är starkt jobbat! Men det ska väl vara till något positivt! Åker ju faktiskt till USA! Har knappt kunnat äta ordentligt och knappt pratat på hela morgonen för att jag är så nervös!
Har checkat in min väska, checkat in mig själv och sagt hejdå till min fina fina familj! Det var inte det roligaste jag gjort under mitt, än sålänge 18 åriga liv. Gråten har iallafall lagt sig lite och folk behöver inte kolla längre på den gråtande tjejen i den knallgula väskan och tshirten. Tror det kommer komma tillbaka när jag väl sitter på planet och ska lyfta! Men det blir bra! Jag ska ha så himla roligt och leva livet på andra sidan Atlanten

Kommer sakna alla hemma så grymt mycket, men jag säger som alltid! Vi ses snart! Tycker om er folks!


Ljugarn, I love you

Publicerat 2013-09-08 kl. 08:20:47 || Life as you know it.

Hej på er! Tänkte att jag skulle uppdatera, så ni kan få ta del av denna stunden som jag upplever just nu!
Stämningen hemma blev väldigt klämd så jag tog mina hörlurar, longboarden och kameran och flydde till stranden och jag har nog inte mått så bra på länge! Även fast jag är själv.. Vädret är jätte härligt! Musiken i öronen, de svaga ljudet av havet som slår in lugnt mot stranden. Nej finns nog sämre ställen att vara på. Gud vad djup jag blev där ett tag! Nästan lite poetisk!
Lite jobbigt med de skrikande barnen som kom nyss, men bortsett från det, kan det nog inte bli mycket bättre.

Hoppas eran kväll är lina bra. Minus den klämda stämningen i eran familj!



Här är inlägget jag ville publicera när jag satt på stranden på Gotland i sommras! Ni kan få det nu då!


Räknar ner de sista timmarna.

Publicerat 2013-09-07 kl. 22:34:31 || Life as you know it.
Nu är jag iprincip färdig packad och redo att åka! Om några timmar ska jag gå upp för att äta min sista frukost och göra iordning och allt sånt där för sista gången på 10 månader i mitt hus här hemma i Sverige. Har sagt alla hejdå:n förutom till familjen och det har vart svårt, men jag är redo nu. Dett blir nog mitt sista inlägg i Sverige på 10 månader också. Om jag inte slänger in något imorgon. Snart bär det av mot nya äventyr. Kommer sakna alla här hemma, men de kommer vara kvar när jag kommer hem igen. Ska vara lite skönt att flyga själv till Amseterdam för att kunna samla ihop mig efter farvälet med familjen, för att sen ta nya tag och åka vidare med den italienska tjejen. Jag är redo och jag har drömt om dethär sålänge så nu är jag redo! Let's do this!
 
Skulle vilja skirva till var och en av mina fina fina fina vänner, men jag tror inte jag har tillräckligt med ord för att beskriva er alla tillräckligt och rättvist. Men en bild beskriver väl mer än tusen ord right?
I love you guys, you make my world go around.

Min födelsedag

Publicerat 2013-09-07 kl. 14:04:00 || Före USA
Champagne på Sture Hof.
Jag hade en jätte bra födelsedag igår, lite små jobbig (läs väldigt jobbig), men fortfarande bra. Träffade Mattias en snabbis på morgonen och sa hejdå till han. Träffade Hanna och min faster Karin för lunch och lite hejdå också. Var hos doktorn och fixade det allra sista. Sa hejdå till Maila och Isabelle. Sa hejdå till alla mina fina vänner i min klass. Stod och grät på centralen när jag sa hejdå till Sara och Elin, det var det jobbigaste någonsin att se dem gå iväg, sista gången jag ser dem i verkligheten på 10 månader. Det var svårt. Men förhoppningsvis, troligtvis är det värt det! Efter Sara hade gått stod jag och kramade Elin lite till innan vi behövde skiljas åt. Sista gången vi kramades så sa jag "efter vi släpper taget nu, så tänker jag bara vända mig om och gå", det var det enklaste sättet jag kunde komma på över att inte bryta ihop totalt, när jag sa hejdå till en av mina bästa vänner.
 
På kvällen mötte vi först upp Sanna och Jörgen, mina gudföräldrar för lite champagne på Sture Hof. Helt okej. Jag menar, jag klagar ju inte iallafall. Sa hejdå till dem också. Mina fina fina gudföräldrar. Sen åkte vi vidare till Hard Rock Café där vi åt middag och spenderade resten av kvällen. Bröt ihop några gånger där också, av fina presenter, värme som blev för mycket, reality check och det mesta mer. Men köpte iallafall in min första drink, och köpte sen min första öl i baren. Köpte den dock till min bror då jag hade nästan kraschat totalt på kvällen och ville bara hem.
 
Men jag är nöjd över min födelsedag. Fick fira den med min fina familj. Idag ska det sista packas och de sista göras iordning, säga de sista hejdåna till mina vänner osv. Får dock se hur det blir då Elina är magsjuk och Adele kommer ingenstans och jag vet inte om Elin kan komma förbi heller. Men förhoppningsvis.
 
Fick reda på igår också att jag slipper åka själv hela vägen till USA. I Amsterdam kommer jag möta upp en Italiensk tjej som ska bo hos min familj i en vecka innan hon åker vidare till Florida och sin familj. Så det ska bli kul!
 
Ha en fortsatt bra dag fina.

Svar på kommentar.

Publicerat 2013-09-07 kl. 11:45:45 || Life as you know it.
Fråga: Grattis! Jag har en fråga angående ditt utbytesår. Jag vill hemskt gärna åka nästa år men jag vet inte hur jag ska få råd. Hur gjorde du? :) - Alicia
 
Svar: Tack så mycket! Jag har hemskt snälla föräldrar som betalar för mig. :) Så jag kanske var lite fel person att fråga. Men jag har sagt att jag ska betala tillbaka lite när jag kommer hem och jobbar. Medan jag har flera vänner som själva jobbat ihop och sparat pengar och betalar hälften osv. Sen får man lägga fram en bra "plan". Hoppas det hjälpte lite iallafall! :) Kram

FÖR DET ÄR INGEN VANLIG DAG

Publicerat 2013-09-06 kl. 07:49:33 || Life as you know it.
FÖR DET ÄR MIN FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA!!
AAAAHHH, jag är här med officielt 18 år!! Shit, vad konstigt!! Jag fyllde ju nyss 12, vart tog tiden vägen??
Jag på min födelsedag förra året. Tänkte säga för exakt ett år sen, men det blir ju det eftersom födelsedagar återkommer samma dag om året.

Nervös

Publicerat 2013-09-05 kl. 11:35:56 || Före USA
Så himla härlig låt som jag har haft på hjärnan sen i tisdags.
 
 Herre vad nervös jag är just nu! Som jag skrev igår så fick jag mina flygbiljetter, men även efter det kändes det inte som att jag skulle åka på söndag. Att jag skulle spendera ett år hemifrån, i ett helt annat land, med helt nya personer osv. Tills jag skulle sova. Och herre vad nervös jag blev efter det. Fick tid att, ska inte säga äntligen flr jag övertänker alldeles för mycket, tänka igenom allting. Ingen bra idé. Har mejlat med min värdmamma sen snart en vecka tillbaka, och det känns bra. Men fortfarande det är ju inte min "riktigta" värdfamilj eftersom det bara är välkomstfamilj, så jag vet inte hur jag ska tackla allt sånt. Känns fortfarande bra, men jag har så mycket blandade känslor. Håller på att freak ur och vet inte vem jag ska prata med det om. Skulle vara skönt ifall, Emma, Elin eller Alice var hemma så jag kunde prata med någon som satt i samma situation men alla dem har åkt iväg redan och de verkar ha det jätte bra. Så är egentligen inte orolig över att jag inte kommer ha det bra för det tror jag, men jag vet inte. Är bara så otroligt nervös för tillfället och vet inte riktigt vad jag har tagit med mig och vad jag borde ta med mig osv. Hjälp!
 
Någon utbytis som vill prata lite?

Flygbiljetter!

Publicerat 2013-09-04 kl. 22:09:03 || Före USA
Från idag, efter min syster hade använt mig som modell till en fotosak.
Idag när jag kom hem från Jossan väntade mina flygbiljetter i brevlådan! Aaaah, allt blir så mycket mer verkligt nu. Är galet att vid den här tiden nästa vecka är jag i staterna. Det är fortfarande väldigt svårt att förstå!
Om vi hoppar tillbaka till flygbiljetterna så väntade de i brevlådan när jag kom hem, öppnade dem direkt och har nu en exakt tid på när jag reser och anländer överallt, och enligt papprerna så kommer jag vara på resande fot i över tolv timmar. Ååh happy days. Men det ska jag nog klara av. Det som är det sköna är att jag kommer komma fram på kvällen så förhoppningsvis kommer jag in i den dygnsrytmen ganska fort! Vet dock inte om jag börjar high school direkt på måndagen efter. Det kan ju bli intressant eftersom jag inte har några godkännda byxor trodligen för det skulle vi fixa där. Har rättare sagt ingenting. Men det löser sig säkert också.
 
Imorgon kommer folk hit för lite "fika" för att säga hejdå och grattis till mig! Uppdaterar er på dagen någon gång!
 

Tisdag.

Publicerat 2013-09-03 kl. 10:37:16 || Före USA
 
 
Hallå, känner mig fortfarande lite negativ och bara blandad av olika sorters både bra och dåliga känslor. Dock så kan de ha att göra med att jag också hamnade i min tid i månaden.. Vilket gjorde att jag inte kunde sova ordentligt inatt heller för jag hade såna magsmärtor. The perks of being a girl.. Jag vet inte riktigt vad jag tycker egentligen är jobbigt runt utbytesstudent saken men kanske bara är för att allt kraschar nu när jag börjar säga hejdå, packa ordentligt, kan andas ut över att jag fått placering och faktiskt börjar inse att jag ska åka på riktigt!
 
Anyway, är färdig och redo att åka in till stan för att möta upp Hanna, ska kolla efter presenter till värdfamiljen istället för byxor att kunna ha i skolan jag ska bo i, för det skulle vi tydligen göra tillsammans när jag kom dit. Fick reda på att det var iallafall en Dansk också som kommer att gå i min skola. Om jag inte får byta vill säga. Haha. Iallafall ska jag in och möta Hanna i stan och sen efter ska jag sova hos min syster. Kan dock inte bestämma mig ifall jag ska ha de här kläderna jag har på mig eller om jag ska vänta med det och ha det på fredag på min födelsedag eller inte.. Hmm..? Äsch kör på detta idag så får jag hitta något annat till fredag. Det löser sig!
 
Ha en fin dag hörrni! Kramar Agnes

Update

Publicerat 2013-09-02 kl. 18:08:46 || Före USA
Tycker om min syster massor. Inget med inlägget att göra men tomt på bilder.
Så nu har jag pratat lite mer med min värdmamma och antagligen kommer jag åka på söndag eftersom hon är upptagen hela lördagen. Men det gör inte mig så mycket. Lite surt nu när jag bara vill komma iväg men det funkar ändå.
 
Skolan har redan satt ihop ett schema till mig och det gick tydligen inte att byta klasserna som de valt så det kommer ju bli intressant att se vad de har satt ihop för mig. Så hoppas vi på det bästa. Jag kommer heller inte få graduate med dem, men det förstod jag nästan innan.
 
Om man tänker efter sp känns det lite som att ödet inte vill att jag ska åka iväg. Först så gick det inte att åka till Australien, bytte till USA, hamnade lite efter, fick värdfamilj väldigt sent, när jag väl fick är det fortfarande bara en välkomstfamilj (det gör dock inte så jätte mycket, men you got the drill), skolans dress code är inga jeans (jag äger bara jeans) och jag får nu inte göra det jag sett framimot att välja klasser i skolan.. Så ja, känns som allt inte riktigt vart på min sida...
 
Förlåt. Ska inte vara negativ för är jätte taggad på att åka men det är fortfarande lite surt och jag vet inte är lite på minus sidan just nu men ändå så är jag gladare och mer taggad än någonsin..

Take it back

Publicerat 2013-09-02 kl. 12:41:00 || Före USA
Ni vet hur jag igår skrev att skriva första mejlet var enklare än jag trodde, och det är fortfarande sant, dock att svara på det mejlet, alltså skriva det andra mejlet, det är svårt. Riktigt svårt. Har fått svar på mitt mejl och allting verkar fortfarande jätte bra och jag blir barar mer och mer taggad!
 
Denna vecka innan jag åker kommer vara fullbokad med massor med saker att göra, människor att träffas osv. Sa hejdå till Monika igår, var enklare än jag trodde, men tror det beror på att det fortfarande känns lite overkligt.
Min vecka kommer ungeför se ut såhär:
Måndag: Umgås med min storebror som är här ute hela dagen. Ikväll kommer Jossan också ut så då ska jag vara med henne också och bara mysa med min familj.
Tisdag: Ska jag träffa Hanna på dagen i stan sen ska jag hem och sova hos min syster dit Oscar kommer också så ska vi kolla på film!
Onsdag: Ha syskon dag på förmiddagen. Sen ska jag träffa Elina och Adele
Torsdag: Ska jag städa på förmiddagen och sen på kvällen så kommer massor av släkten hit för att säga hejdå och fira mig innan jag åker.
Fredag: FÖDELSEDAG! Ska fixa en grej på förmiddagen, men det är en hemlis fortfarande. Träffa mina gudföräldrar på eftermiddagen, sen middag med familjen och sen ut en liten stund.
 
Där har ni det. Så om min bloggning inte blir så jätte bra vet ni varför!

Första mejlet.

Publicerat 2013-09-01 kl. 19:03:13 || Före USA
 
Att skriva första mejlet trodde jag skulle vara svårare än vad det var. Hade fortfarande svårt att veta vad jag skulle skriva, hur jag skulle skriva och hur långt det var, men på något sätt lyckades jag slänga ihop ett mejl som kändes bra och som jag är nöjd över på några minuter.
 
Så ja, om ni inte förstod det från det som står ovan så har jag nu precis slängt iväg ett mejl till min nya värdmamma. Spenande och vänta på svar kommer vara det jobbigaste.
Hitta något annat än jeans, när man är som mig och bara äger jeans och är en fattig student var svårare än någonsin. Kanske är det jag borde önska mig i födelsedagspresent?

Chattanooga, Tennessee

Publicerat 2013-09-01 kl. 15:06:13 || Före USA
Det som rubriken säger är min blivande stad för de kommande 10 månaderna. Jag kommer alltså spendera mitt år i delstaden Tennessee. Jag kommer antagligen åka runt nästa helg vilket menas med att jag antagligen är hemma på min födelsedag, vilket jag tycker är väldigt skönt då jag inte alls såg framimot den. Men nu känns det inte alls dåligt! haha.
 
Staden Chattanooga verkar hur mysig som helst och alldeles lagom stor. Verkar vara en toppen stad för mig. (vad jag sett från bilder iallafall.)
När jag kommer dit så kommer jag bo hos en välkomstfamilj först, vilket inte alls gör något för mig bara jag kommer dit. Välkomstfamiljen består av en mamma (som dessutom jobbar för STS vilket gör det lite bättre), en pappa och en dotter som går på college men är hemma iallafall en gång i veckan. Eftersom mamman jobar för STS är hon hemma ganska mycket. Men mycket mer om familjen vet jag inte. Ska dessutom mejla dem idag så kommer få mer info då.
 
Kommer gå i en skola som heter Red Bank High School. Satt och kollade runt lite på deras hemsida igår och hitta masor med roligt. Om jag hittat rätt ser deras maskot ut att vara ett lejon, de verkar ha många roliga ämenen och det finns nog någon sport jag kanske skulle kunna gå med i. Har inte än hittat hur stor skolan är men ska kolla vidare och somsagt prata lite med familjen. Har dock hittat mina klädregler och jag får varken ha, korta shorts, jeans av alla sorter, förstora mjukisbyxor, klänning samt kjol. Så ja, behöver helt klart fixa något annat slags par byxor!
Det är all info jag har för tillfället, lovar att återkomma när jag vet mer!
Ha det bra fellow people

RSS 2.0