Sleepover x3

Publicerat 2014-01-28 kl. 00:27:15 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
These girls. <3
Hejsan hoppsan. Jag har inte vart hemma alls sen i fredags eftermiddag tills nu. Vart upptagen hela helgen och jag har bara älskat varje sekud av det. Så en snabb resumé för eran och min skull.
I fredags körde Georg oss till Brielles dans studio där vi kollade på slutet av hennes lektion, sen åkte vi och shoppade en snabbis. Eller shopping och shopping, det är en liten affär i Dunlap med allt möjligt osm hade värsta rean. Så kom hem en tröja och ett linne rikare. Tröjan är turkos och linnet mörkt grönt. Kände att jag behövde lite färg i min grå/vit/svarta garderob. Efter det åkte vi hem  till Brille och det var där jag och B spenderade natten. Vi spelade lite spel och bara mös.
På lördagen vaknade vi upp runt åtta. Jag vaknade av en puss i pannan av min lilla boyfriend Kodi och även av deras brandalarm som går av av minsta lilla. Vi åt våfflor till frukost och gjorde oss sen iordning för att åka hem till Michelle där det skulle vara orentation för de vår utbytisarna. Fick även en liten chat up line av Kodi i bilen, "pikachu I choose you, that means you" pekar på mig. Jag är nog kär. Hemma hos Michelle träffade vi iallafall massor med nya utbytisar och sen berätta lite om våran tid här samt åt mat från alla olika länder. Eller maträtter iallafall. Georg hämta oss sen vi Wal-mart och vi åkte hem till oss för att byta lite saker, för väl hemma väntade Jessica och hennes mamma. Vi byte snabbt lite kläder och åkte sen hem till Jessica för att fira hennes födelsedag. Vi gjorde inte värst mycket hemma hos henne. Åkte och handlade lite och bara gled runt. Älskar't. Men runt halv åtta så åkte vi till hennes kompis, där tårta och spel väntade. Vi åkte hem runt halv elva efter mycket skratt och en himlans bra kväll. Hemma hos Jess pratade vi lite innan det var dags för att sova.
Vi vaknade runt åtta då det var dags att gå upp och klä på sig, halv tio åkte vi mot hennes kyrka där söndags skola och lite kyrka väntade (duuh) Det var ganska kul. Efter kyrkan åkte vi till Donken och köpte en milkshake innan vi åkte hem, sen åkte och handla, tillbaka hem, åt lite, kollade på film, åkte till parken, åkte runt i Pikeville, åkte till tvättstugan mm. Klockan sex åkte vi tillbaka till kyrkan för kvällskyrka. Det var jätte kul, pratade med Alex, Tyler, B och Jess samt flera från våran skola. Hade en riktigt bra kväll, efter kyrkan körde Jess hem oss för att återigen byta lite kläder och hämta skolsaker. Sen tillbaka hem till Jess där vi  hoppade direkt i säng.
 
Idag hade vi äntligen skola igen. Första gången på en vecka. Eftersom förra veckan beståd av en halv dag och resten snödagar. Gick min första hela dag med de klasser jag ska ha. Har nu alltså geography, psychology, small animal care, och acient history. Jag gillar alla mina klasser, mest small animal care och psychology. Geography är lite sånt jag gjorde i högstadiet så tror den kommer bli ganska enkel samma sak med acient history. Min psycholgy klass är jätte intressant och jag tycker det är jätte kul samt gillar jag människorna i den. Samma sak med small animal care, eller ja vi gör inte mycket mer och annat än vad vi gjorde i Horse Sci, men gillar människorna och min lärare massor. Får dessutom ta hem en mus. hehe.
Gav även Cain sin present idag. Har typ väntat i en vecka över att får göra det, om inte längre. Hoppas han tycker om godiset. Borde han göra.
 
Just nu sitter jag och ska plugga lite och sen bara hoppa i säng. Hoppas eran helg och måndag har vart bra! Pusssss.

More snowdays

Publicerat 2014-01-23 kl. 16:48:59 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Våran fancy dinner och en bild från när vi kollade på film. #selfie haha gud.
Hallå människor, igår hade jag en till snowday. Trodde, återigen, att dagen skulle bestå av ingenting och sitta hemma framför datorn och göra ingenting. Förutom på kvällen då vi skulle åka med Jessika till hennes kyrka. Men icke sa nicke, där hade jag fel igen. Om ganska så mycket faktiskt.
På förmiddagen tog vi hand om valparna och lekte lite med dem. Dem börjar bli så mycket bättre nu och faktiskt börja leka med dig och bete sig som valpar! Vilket känns otroligt skönt, nu måste vo bara hitta familjer eller familj åt dem! Anyway, runt halv tre, tre tiden kom Jessika och hämtade oss och vi åkte hem till henne för att umgås lite innan det var dags för kyrkan. Vi kollade på en film och pratade lite, påvägen hem körde vi lite andra vägar så visade hon oss runt lite. När sen klockan började närma sig sex satte vi oss i bilen för att åka till kyrkan, men när vi väl kom dit var det ingen där. Nej för då var hennes kyrka på en "awake"(?) ingen aning om det heter så eller inte, men det är iallafall efter en begravning så har man kistan och den döda personen plus dens familj där så ska man bara gå och pay them your respect. Det var något annorlunda so to speak. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig mitt första kyrk besök, men ja. Jag och B gick dock inte in i det rummet där kistan var osv. Vi stannade heller inte så länge, vilket jag tyckte var ganska otroligt skönt. Jag tycker verkligen inte om såna här tillställningar, och Jessika var typ förvånad att detta var min första gång, och när jag sa att jag var på min första begravning nu i Sverige medan jag var borta förstod hon det lite mer, dock blev hon fortfarande förvånad. Så när vi var färdiga där iallafall så bestämmde vi oss för att åka till Donken och köpa lite mat, sen åkte vi  hem till Jess igen och innan vi skulle äta fick vi åka och handla lite andra saker. Sen åkte vi tillbaka hem till Jess, åt våra hamburgare och bara pratade, innan det var dags för oss att åka hem igen. Jessika körde oss hela vägen hem. Jag hade en jätte bra dag och ja bara älskade varje sekund av den. Sånt här kan jag göra varje dag. Bara chilla runt och göra lite vad som faller sig in. Älskar att umgås med Jess också, en himla underbar människa, Som resten av folket här, haha.
 
Idag skulle vi egentligen bara börjat lite senare, men eftersom det började snöa uppe på bergen i morse fick vi en till snowday. Har faktiskt ingen aning om vad som händer idag. Jag ska kolla på lite American Horror Story och sen ta hand om valparna lite mer. Men det är ungefär det. Får väl se om något annat intressant händer. Pusssss.

Rescue time numero 2

Publicerat 2014-01-22 kl. 00:54:29 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 
Fick en liten fråga angånende en Hawaii resa jag kan göra i februari (tror jag) och om jag ska åka på den och också hur mycket allt det kostar. Jag ska då inte åka på den Hawaii resan med min organisation, jag ska istället åka på en Cost to Cost resa i slutet av året. Jag vet inte exakt hur mycket någon utav dem resorna kostar. Hoppas det hjälpte lite.
 
Dagen idag då. Började som vanligt. Gick upp till bussen och där möttes vi av två glada valpar. It broke my heart. Vi tog bussen till skolan och jag pratade med min counseler om att byta klasse. Så har nu istället för PE och Collison Paint, --> Small Animal Care och Acient history. Hann dock inte ha någon av dessa klasser då vi fick åka hem 12.30. Hade kunnat ha Small animal care, men eftersom det är i en annan skola så fick jag sitta i Aulan den lektionen istället. Anledningen till att jag fick sluta tidigt var för att det började snöa och blev kallt. Haha.
De andra lektionerna gick bra. Hann precis innanför dörren till Geography innan klockan ringde. Hej hopp, ibland så har man tur. Psychology var ganska kul. Har det tillsammans med Jerret och han är hur rolig som helslt. Underbar människa. Vi fick sätta lappar på våra ryggar och sen skriva något snällt om så många personer som möjligt i klassen. Alltså ett snällt verb, som man trodde eller visste personen va. Jag fick "pretty, kind, nice, gorgeous, witty, out going, etc." Jag kände mig ganska så nöjd med dem orden.
Efter det hade jag lunch, eftersom jag har bytt 3rd block så har jag även bytt lunch. Nu äter jag lunch tillsammans med Cain, Jerret, B, Andrew, Maria, Logan, Matthew etc.. Vilket jag är glad över. Maria visade även oss hennes och Sadies promdresses. Har nu fått reda på att vi har temat "The Great Gatsby" oooh. Så nu måste jag hitta en klänning i det temat.
Och efter lunch satt jag somsagt i Aulan tillsammans med lite folk från mitt nya 3rd block.
När vi kom hem med bussen fick vi en liten kompis på släpp, närmare bestämmt en av valparna. Vi visste inte vad vi skulle göra då vi har tre andra hundar på gården och en av dem tycker inte om så mycket andra hundar och Georg hade sagt att hon inte ville ha dem här. Vilket vi kan förstå. Så vi stannade på vägen och försökte få tag på henne. Efter ett tag kom hon i bilen och frågade om vi kunde ta med oss honom hem. Vi svarade såklart ja, för då hade hon tydligen hämtat de andra tre och hade dem redan hemma. Denna godhjärtade människa. Så hem vi gick. Men en hund (praktiskt taget fyra) rikare. Så nu tar vi hand om dem och försöker få dem att må lite bättre medan vi fortsätter att leta hem åt dem.
 
Det är min dag idag. Nu ska jag snart äta och sen kanske göra lite på min läxa annars lägger jag den på is till imorgon då jag har en till snowday.

Rescue time

Publicerat 2014-01-20 kl. 22:36:32 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Här är tre utav dem. Förutom att dem var väldigt smala så såg alla förutom en ganska bra och friska ut.
Så idag har vart lite med eventfull. Började ganska segt som vanligt och jag trodde att återigen skulle jag vara fast inne i detta hus och göra ingenting. Kanske gå ut lite i det fina vädret, men det var ungefär det. Samt gå runt i min pyjamas hela dagen och inte ens tänka på att byta om. Men så var inte fallet. För runt tolv ett ungefär så kom våran kompis Jessika förbi. Eftersom att B har blivit sjuk nu så satt vi mest och prata en stund innan vi tyckte så synd om henne så vi åkte till Wal-Mart för att köpa en medicin till henne som Jessika visste om. Så vi sa åt B att sätta sig ute i solen och det fina vädret medan jag och Jess åkte och handlade. Bara det gjorde min dag. Jag fick hoppa ur min pyjamas och åka bort från huset.
I slutet av våran drive way dock så låg det tre små hundar. Två av dem kan inte vart med än några veckor gamla. Kasnek runt 8. Vi såg dem när vi åkte till Wal-Mart och sen var det bara två när vi kom tillbaka. Vi berättade för Georg och B vad vi sätt och jag frågade om vi kunde få lite hundmat för att mata dem lite med för de är jätte smala. Så up we go. Med bilen och med B för att mata dessa hundar. Vi visste inte om de skulle våga komma nära oss eller om de var snälla eller vad som skulle hända. Väl där uppe så satte vi oss ner på huk och gav dem maten. Har nog aldrig sätt någon hund äta och vilja ha mat så fort. Vi bestämde oss även sen för att ta dem ner till bäcken för att ge dem vatten. I början var de ganska rädda, men efter ett tag så började de komma närmare och vi kunde klappa på dem. Jag tror jag blivit kär. När vi sen bestämt oss för att gå tillbaka till vart vi hittade dem, hoppades vi på att de skulle stanna vart de var men icke sa nicke. De följde oss hela vägen tillbaka. När vi väl var tillbaka till bilen igen så satt även en till liten valp och väntade på oss. De var fyra. Två killar och två tjejer. Mitt hjärta brister för hur synd och hur mycket jag bara vill ta hand om dem. 
Ni vet hur man alltid haft en dröm av att hitta små valpar och sen ta hand om dem och bli bästavänner. haha. Så är ungefär fallet, förutom att vi kan inte ta hand om dem.. Vi försöker nu hitta personer som kan ta hand om dem och hoppas och ber över att vi gör det. Jag är helt kär. Vill bara gå upp och ge dem mer mat och mer vatten och hoppas på att dem klarar natten.
 
Så det är vad min dag har bestått av.

Prom

Publicerat 2014-01-20 kl. 00:19:43 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Så detta är vad en del av min dag beståd av. Kolla promdresses i seventeen magazine's prom special.
Så eftersom dagarna just nu består av ingenting och av oss (jag och B) vara lite sjuka och förkylda så händer inte så mycket. Men tänkte även så uppdatera eftersom jag vart så dålig på det innan. Dagen inlägg får då alltså ämnet: PROM.
Prom är alltså en dans som de har i slutet av året för Seniors and juniors (vanligtvis), det är ungefär som Homecoming fast ännu "finare" och lite mer runt omkring det. Prom är också samtalsämnet som har vart på många tjejers läppar de senaste månaderna jag har vart här. Det är en stor grej med att hitta klänning, date, hur man ska ha håret, vilka/vem man ska åka dit med, innan efter, vilka som kommer osv osv. Det mesta faktiskt. Fram till några veckor sen har jag tyckt att det var ganska komiskt hur länge tjejerna i min skola har letat efter en promdress och att de börjat så tidigt, men nu börjar stressen tränga sig in hos mig också. Hur ska den se ut? Vad ska den vara för färg? Modell? Lång? Kort? Kommer jag bli bjuden? Inte bjuden? Vem ska jag åka dit med? Händer något innan? Oj så mycket frågor som rör runt i mitt huvud för tillfället. Den största frågan är nog klänningen. Jag tror jag vill ha en lång klänning, men mer än så vet jag inte.
Ni undrar säkert om hur min stress över att få en date är? Eller så undrar ni inte det. Vilket som så är jag faktiskt inte så stressad över det. Klart det skulle vara kul att bli frågad till Prom, det skulle ju vara som i en film och en dream come true, men på samma sätt så gör det inget om jag inte blir frågad. Är ju inte så att jag kommer avstå från att gå om jag inte blir frågad. Plus jag klarar mig bra själv och jag har ju alla mina vänner när jag väl är där att umgås med. Och såklart B! Om inte hon blir frågas såklart, för då kan det bli lite stelt...
 
Nästa uppdrag: hitta en klänning!

First day back

Publicerat 2014-01-18 kl. 22:05:17 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Bild från våran 100-dagar-i-USA-dag.
Har inte skrivit på evigheter och tänker inte säga så mycket mer om det.
Landade iallafall i Chattanooga 23.30 torsdag kväll. Fick äntligen träffa mina andra halva, B, igen, hämtade ut min väska och sen bar det av hemåt. Alla plan på vägen gick bra. Höll på att missa mitt sista flyg. Det hade vart något. Men han med det också. Hittade på alla flygplatser och ger mig själv en klapp på ryggen för att jag lyckades ta mig fram hel och inte så särskilt ren.
Igår var det första dagen i skolan på en månad för mig. Fick träffa dem flesta på morgonen under frukosten. Har saknat alla så himla mycket och det var skönt att äntligen vara tillbaka. Dalton sa även att min accent nästan är borta. Vet dock inte om det bara är han, om han ljög eller om det faktiskt är så. Jag gick till våran counseler för att få mitt schema och för att även få hjälp att hitta till min första klass.
Min första klass var Geografi vilket jag har med Anna och Logan och en tjej som åker samma buss som mig. Min lärare verkar ganska bra och geografi är ganska enkelt för mig så den lektionen var bra.
Min andra klass var Psykologi. Vilket jag har tillsammans med Jerret och en tjej jag hade i min engelska klass förra terminen. Detta var även första gången jag träffade Jerret för han var inte där under frukosten. Han sa att han var exited över att jag var tillbaka igen. Kändes bra. Kanske har de saknat mig lite. Min lärare i psykologi är har väldigt mycket energi men jag tycker om den lektionen också. Den är okej. Vi är inte så många i den klassen, men det funkar och tror jag stannar där också.
Sen hade jag PE. Det var freeplayfriday. Vilket menas med att man får göra lite vad man vill. Min lärare är helt okej. Jag träffade lite nya folk som jag pratade med. Tycker dock inte om den klassen så mycket så jag vill helst byta, men vet inte till vad...
Efter det hade jag lunch. Åt lunch tillsammans med Alex och flera andra personer som jag har i  min PE klass. Jag har några härliga personer så det är det enda positiva. Dock kändes det lite skumt för jag har D lunch, alltså sista lunchtiden så det var nästan inga folk där överhuvudtaget.
Min sista klass och mitt break har jag i den andra skolan där jag hade Horse sciense (saknar den klassen massor) så tog bussen t´dit och hade break i 10 minuter ungefär. Pratade med rektorn där och min lärare. Klassen jag har heter Collision Paint, vilket är billackering och sånt. Var väldigt exalterad över denna klass, men nu när jag har haft den så vet jag inte. Vi är max 10 personer i min klass och jag känner inte någon i min klass eller någon som har en klass i den skolan, plus det verkade helt enkelt inte vara något för mig. Så ska nog byta den klassen till Drama istället. Tror jag. 
Så det var ungefär hur min dag var. Ska försöka se om jag kan byta mina sista två klasser till något. Vad vet jag inte än, men ska kolla igenom vad jag har att välja på.
 
Hörs senare. PUSS

Family Time.

Publicerat 2014-01-12 kl. 21:14:30 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Mös massor med min favorit katt.
Bloggen hamnade lite i skym undan under denna tid. Jag hoppas ändå att ni kan förstå varför den gjort det. Om inte så är det väldigt tråkigt. Men det känns som människor har lite vett och förstår det ändå.
Fredag, lördag och söndag har bara bestått av att umgås med min familj och bara vara. Vi har inte gjort något speciellt förutom att bara vara med varandra och smälta allt från fredagen och även ta vara på den korta tiden jag nu är hemma.
Fredag och begravning. Det var en jätte fin begravning. Var min första. Tycker, här med, inte om begravningar. Vill egentligen inte skriva så mycket mer om det, då jag tycker det är mer något för mig och min familj. Efter begravningen var bara familjen hos Farmor ett tag. Efter det köpte vi lite plock mat påvägen hem och åkte hem och åt gott och bara mös. Det var en bra dag.
Igår så var vi bara hemma, jag spelade lite xbox med Bror min och sen körde vi Syster till hennes kompis, så åkte jag och Bror hem igen och umgicks med mamma och pappa, åt god mat och gick sen ner och kollade på lite filmer innan vi åter åkte och hämtade Syster.
Idag åkte vi först på en visning vid Älvsjö. Sen åkte vi in till stan för att lämna av både syster och bror och även för att hämta upp våra utbytisar. Påväg hem stannade vi hos Adele så jag fick hälsa på henne. Förhoppningsvis ska jag träffa henne igen på Tisdag. Efter det åkte vi hem och fikade lite, så bytte jag och mamma om för att hälsa på Germerud. Fick klappa lite på min häst också. När vi kände att det var nog så åkte vi hem och pizza till middag.
Nu har jag duschat och smsat lite med B och även pratat lite med mina vänner i Amerikatt.
 
Imorgon är den en fullbokad dag och förhoppningsvis kommer jag in till stan för lite shopping med min bror. Har lite saker jag måste köpa. Presenter blandannat.
Skriver igen imorgon! PUSS.

Första dagen i Sverige.

Publicerat 2014-01-09 kl. 22:19:53 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Var något glad över att jag äntligen fick träffa min älskade hund igen.
Egentligen kanske man kallar igår för första dagen i Sverige, men räknar denna som det eftersom jag landade igår. Idag vaknade jag iallafall av en hund som skällde. Min kropp tyckte dessutom att det var dags att komma upp efter som det inte ens hade i vanliga fall gått och lagt mig i USA. Dock så när jag vart uppe någon timme sa min kropp att det var dags att sova. Så försökte sova någon timme till innan Monika och Hanna kom hit.
Vaknade sen av att dem knackade på och en hund började skälla igen. Så jag gick upp och vi plus Kiti (den finska studenten som bor här medan jag är borta) bakade cupcakes och pratade massor. När vi tyckte det var nog så gick vi med hundarna en sväng innan vi åkte mot min Farmor. Kramade om henne, pratade och åt glass. Behövligt att bara vara med min Farmor efter 4 månader och under omständigheterna. Efter det åkte vi till en blomsteraffär och beställde blommor för imorgon och efter det tog vi fika paus hos Hanna och kollade även på nya PLL.
När vi hade sätt de var det dags att åka hem igen, Monika körde hem mig och Kiti och vi tog det bara lugnt hemma tills Pappa och Oscar kom hem och jag fick äntligen, även, säga hej till min bror igen. Som jag har saknat honom.
Efter det har jag inte gjort så mycket. Bara vart med min familj och även ätit middag. Men that's about it.
 
Funderade nu på ifall jag skulle skriva på engelska under tiden jag är hemma i Sverige. Ifall mina amerikanska vänner läser min blogg, inte för jag tror det. Men man vet ju aldrig. Något att tänka på iallafall. Imorgon blir det nog ingen bloggning eftersom begravningen är imorgon. Men sen ska jag försöka blogga igen.
 
Det var allt för idag. Hörs igen snart! Pusss

Varför jag åkte hem?

Publicerat 2014-01-08 kl. 19:33:15 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Fick en kommentar om varför jag åkte hem till Sverige igen. Tror jag skrev det i ett tidigare inlägg lite snabbt, för det är inget jag har kännt att jag behöver skylta om överallt. Men i början av december gick min farfar bort, och jag har nu åkt hem igen för att gå på hans begravning. Jag åker dock tillbaka till USA om ca 9 dagar, den 16 januari och avslutar mitt år.
 
 
Uppdatering om min flygning kommer imorgon. Jag är alldeles för trött för att göra det nu.

Weather, are you high?

Publicerat 2014-01-07 kl. 04:11:55 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Love you, sistah!
 
Idag, måndag, hade jag hoppats på att jag kunde få gå till skolan. Så som det egentligen var planerat. Men nej, då bestämmer sig vädret för att bli jätte kallt och snöa. Vilket medför en snödag, eller faktiskt två då vi fick en imorgon, tisdag, också. Tisdag, för mig, spelar inte så jätte mycket roll eftersom jag lämnar för Sverige då. Så hade missat den dagen iallafall.
Men idag, jag hade väl kunnat få gå till skolan sista dagen innan jag lämnar? Nej, inte det. Som tur är jag inte borta så länge och kommer snart tillbaka. Men det hade vart trevligt att spendera dagen med mina vänner. Nej, för då bestämmer sig Tennessee att bli rekord kallt och snöa. Känns som vinter har bytt lite länder. Italien fick massor med snö, Tennessee blir jätte kallt och snö, medan Sverige fortfarande har plusgrader? Huh? Really? Samt att när jag kommer till Sverige kommer det bli kallt och bli varmare här. Tack för den. Kanske bara mig Vädret hatar.
Anyway, så idag har jag inte gjort så mycket. Packat det sista. Tror jag har med mig allt. Kanske. Förhoppningsvis. Lämnar här någon gång runt 10 tror jag imorgonbitti. Är sjukt nervös att flyga allt själv..
Har heller inte förstått hur jag ska klara mig utan min andra halva, B, under dessa 9 dagar. Vi gör allt tillsammans och nu ska jag inte träffa henne på 9 dagar. Kommer bli skumt att sova själv, inte ha någon att prata med 24/7 och alla våra internskämt.
 
Hade något jag skulle berätta, men glömde helt bort vad det var. Rundar av här och säger vi ses i Sverige, för antar att det är där jag kommer blogga nästa gång. Love ya and PEACE.

Messed up

Publicerat 2014-01-05 kl. 19:00:06 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 
Brist på annat. Alla bilder är från Tumblr.

Come home?

Publicerat 2014-01-04 kl. 23:03:55 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 
FaceTimeade med mamma för ett tag sen, med mamma och resten av familjen! Det var härligt att på ett sätt vara med på mammas födelsedag. Kan ju dock inte glömma att snart är jag där på flygplatsen i Stockholm igen och kramar om min mamma och min syster. För att sen återigen, 8 dagar senare, stå där, igen, för att krama dem hejdå. För att återvända hem till USA, för att göra färdigt mitt år, som jag aldrig vill ska sluta. Känns lite skumt att jag faktiskt har flera ställen i världen nu att kalla "hem". Home is where the Heart is, right? Vet inte riktigt vart jag har mitt hjärta för tillfället.

Grattis Världens Bästa Mammsen

Publicerat 2014-01-04 kl. 02:42:14 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Grattis på födelsedagen, världens bästa Mamma. Jag hoppas att familjen skämmer bort dig ordentligt, hemma i Sverige. Jag önskar även att jag kunde vart med dig hemma och firat med dig. Tack för allt du gett mig i mitt liv, tack för alltid stöttat mig. Jag saknar dig och älskar dig. GRATTIS IGEN PÅ DIN DAG!

First snow.

Publicerat 2014-01-03 kl. 23:33:01 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Snökaos i Tennessee, stäng skolor och vägar. Jag upprepar stäng skolor och vägar.
 
Igår kväll kom den första snön här i Pikeville(&Chattanooga), Tennessee. Eller kanske inte helt ocj hållet då bergen har fått lite snö på toppen. Men första snön för oss som bor i valley och för dem som bor runt om Chattanooga. Själv skulle jag väl inte kalla det riktigt snö, då den nu är nästan borta och det kom så mycket som bilden ovan visar. Men för Americanarna är detta höjdpunkten på året, inte bara för att de sällan får snö men för att de flesta skolor även stänger. Jag säger nej till det, men tyvärr så har inte skolbussar, eller bilar överhuvudtaget, vinterdäck och de flesta bor uppe på bergen, vilket menas med att för att vara säkra så stänger de skolor och visa vägar. Fegisar. Men så är det. Folk åker dessutom snabbt till Wal-Mart och köper upp förråd av mat, in case de skulle bli instängda i sitt hus i flera dagar.
Själv tycker jag varken om kyla, snö, eller vintern. Men får ofta kommentarer om att "du är ju från Sverige, du borde vara van med detta", bara för att jag är från Sverige betyder det inte att jag tycker om kylan, plus denna vinter i Sverige är varmare än vad vi har det här. Så nej, jag är inte van och jag tycker inte om det. Ni borde även komma till Sverige när vi har mycket snö och även då måste åka till skolan, inga uräskter, gå upp lite tidigare för att komma i tid.
Enda anledningen till att jag klagar är för att jag tycker om skolan och vill gå i skolan. Fick reda på att vi går 30 minuter extra varje dag så att vi ska kunnda ha 14 snödagar, min reaktion var, herregud vad kul! Personen jag pratade med, sa vilket menas med att om vi inte använer snödagarna går vi 14 dagar extra i skolan. Mitt svar var bara lycka. Kanske låter skumt, men jag tycker verkligen om skolan. Det är mycket enklare än vad den är i Sverige och eftersom det inte finns några bussar och jag inte får köra så är skolan större delen av mitt sociala liv. Det är i skolan allting händer liksom, det är där man ska hänga.
 
Lyckades vakna idag tidigare än två. Vilket är bra då jag kanske börjar komma in i min vanliga dygnsrytm igen. Imorgon ska vi dessutom åka till Chattanooga för att göra lite saker så ska även då gå upp tidigare vilket menas med att jag kommmer ännu mer in i dygnsrytmen. Sen håller vi bara tummarna för att jag också får gå i skolan på måndag.

I miss you like crazy

Publicerat 2014-01-03 kl. 06:51:49 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Eftersom jag vänt på dygnet, så här fint några dagar innan skolan, går tankarna hej vilt.
Saknar dig så galet mycket, vännen. Kollade igenom alla inlägg, alla bilder, allt vi gjort tillsammans.
Längtar efter att få krama, skratta, klaga, prata, och umgås med dig igen.

När din väg känns tung att gå
När du är mycket långt från din trygga vrå
När du är ensam ska du tänka på
Att jag är din bäste vän


Resumé del 3. September - December

Publicerat 2014-01-02 kl. 23:43:04 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
September:
Kollade information om min placering, Chattanooga, Tennessee och Red Bank High School. Skrev mitt första mejl till min välkomst hostmom. Fick mina flygbiljetter och taggade galet. Firade min 18-årsdag, genom att säga hejdå till massor med folk och middag på Hard Rock Café. Köpte min första lagliga drink och öl. Fick Reda på att jag skulle träffa en italienska (B) i Amsterdam som skulle bo med mig i en vecka. Haha, jokes on you. Sa hejdå till min familj och tåg första steget mot mitt nya liv. Landade i Chattanooga. Åkte på sightseeing med Bob, första dagarna. Första dagen i High School, tagning 1. Såg mitt första pep rally och min första footballgame. Började, försökte, spela soccer. Spelade powder puff game mot seniors. Juniors vann! B beslöt sig för att stanna. Gick på homecoming. Var med på min första soccergame. The drama begins.
 
 
Oktober:
Fick reda på att jag skulle flytta och även byta skola. Spelade min första soccermatch, glömmer helst den. Sa hejdå till mina nyblivna vänner i Red Bank. Första dagen i High School, tagning 2. Trodde jag skulle dö och saknade Red Bank och Sverige i mängder. Oj så fel jag kunde ha. Träffade nya människor och började nya, lite underliga, klasser. Horse science, being one of them. <3 Försökte komma in i allt nytt och återigen acceptera allt nytt. Sleepover med Chloe och träffade min Boyfriend. Såg Bledsoes sista hemma match. Åkte till Pumpkin Patch. The drama continued, med såg Red Banks sista hemma match tillsammans med några av mina favorit personer. Carved my first pumpkin. Började älska min skola och Bledsoe och alla människor mer och mer. Gick hunted house i skolan och sen trick or treat med Brielle och Chloe och deras familj, plus vänner. 

 
November:
Såg min sista Footballgame för året tillsamans med Chloe och Brielle at Chloes school. Började få mer vänner i skolan. Sleepover igen med Chloe. Fick mitt första packet från Sverige. Såg Bledsoes talenshow. Gav ut djungelvrål i skolan och skrattade åt allas reaktion. Färgade mitt hår lila/silver/grått. Såg min första basketballgame. Gav kladdkaka till min Horse science klass. Gick på vårat första 4-H möte. Var hemligt glad. Åkte till Nashville med flera utbytisar. Firade min första thanksgiving.
 
 
December:
Paul Walker past away. Kollade på flera Basketmatcher och njöt av min tid här tillsammans med alla dessa fina människor, och började med archery (pilbågsskytte). Fick gratis mat av min vice principal och insåg hur bra männsikor här är. Fick mer packer från Sverige. Fick min första snowday och tråkiga nyheter från Sverige. 22 april 1926 - 10 december 2013. Pyntade Horse Science julgranen fin med en italiensk flagga och två svenska flaggor målad på den. Firade 100 dagar i USa och forade min första jul. Fick min först stocking och godis för ett år framöver. Firade sen det nya året med Cain och flera. Såg the Bal drop live från NY. 

Resumé del 2. Maj - Augusti

Publicerat 2014-01-02 kl. 23:22:45 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 
 
Maj:
Firade att det äntligen blivit vår. Taggade utbytesåret med glass i Gamla Stan tillsammans med Emma och Elin. Fick reda på att min svenska lärare skärde sig i fingret på exakt samma sätt jag gjort. Umgicks med Germerud. Gick på One Directions konsert med Elina. Nära på att ångra mitt beslut om USA. Fick reda på att jag snart skulle få ta bort min tandställning. Gick på fest hos Elina. Umgicks med Elin. Räknade ner dagarna till sommarlov. Umgicks med mina syskon och sa Hejdå till franskan.
 
 
 
Juni:
 Sov länge och tugnt efter all stress som vart i skolan. Mamma trodde jag var död. Hjälpte till när syster flyttade till Aspudden. Hanna tog studenten och jag sa hejdå till KSG på ett år. Firade sista dagarna innan sommarlovet och första dagarna av sommarlovet, men vänner och picknink och bara njöt. Insåg att jag inte skulle träffa Mattsson på evigheter. Saknade min häst. Fick ÄNTLIGEN ta bort min tandställning. Fixade alla papper för visum ansökan. Firade midsommar på Gotland.
 
 
Juli:
Adele kom ner och umgicks med mig på Gotland. Fick min fina orangea resväska från mamma. Åkte hem till Stockholm igen för fix av Visum, fika med Emma och Elin, roadtripa till Skövde för 25 års fest för Kalle, och umgås med fler vänner i Stockholm. Åkte tillbaka till Gotland. Njöt av sommarkvällarna på stranden, med musik, kamera och longboard.
 
 

Augusti:
Jag sa hejdå till Gotland. Umgicks så mycket som jag kunde med mina vänner hemma i Stockholm, eftersom sommarlovet började lida mot sitt slut, inte för min del men för mina vänner. Jag stressade över att jag fortfarande var kvar hemma i Sverige utan familj. Sa hejdå till Emma innan hon åkte iväg, samt sa hejdå till Alice som också åkte. Tog ut det allra sista av sommaren med Adele, Sara, Mattias, Germerud osv. Mina vänner började skolan igen. Jag färgade mina toppar regnbågiga. Gick på Stockholm Fashion show med Isabelle, och kände mig som en kändis. Taggade min 18 årsdag. Kunde äntligen andas ut, när jag fick beskedet om min placering i Chattanooga, Tennessee. Ingen permanent familj, men placering.

Resumé del 1. Januari - April

Publicerat 2014-01-02 kl. 23:21:26 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 
Januari:
Hoppades på att 2013 skulle bli bättre. Tog ut det sista av mitt jullov. Stressade över att fylla 18 och bli gammal. Ansökte och gjorde min interjuv för utbytesåret, 3 januari. Då äventyret började. Firades mammas födelsedag ute på Sandhamn. Började renovera vårat kök, som än inte är färdigt, fick slå ner väggar med en hammare. Längtade efter värme. Väntade spänt efter mitt antagningsbrev att komma i brevlådan. Knarkade Chai Latte. Åkte till Romme med skolan. Tolkade efter bilen med Sofia och Erica. Trodde jag skulle till Australien i ett år. Spettade mig själv i fingret, #cutforavocado.
 
 

Februari:
Fick äntligen mitt antagningsbrev till Australien, även fast jag redan visste att jag var antagen. Började fylla i alla papper som skulle vara färdiga. Tog bort mina styng från mitt finger. Gjorde massor med sjukhus besök. Gick på bio med fina vänner på alla hjärtansdag. Väntade spänt på mer info om Australien, efter mina papper var inskicade. Firade 1,5 års vänskap med Sara. Var på brunch hos Julia. Fick samtalet om att inte åka till Australien, dags att tänka om. Allting händer för en orsak.
 
 
 
Mars:
Tänkte om och kände att USA kanske var ödet för mig. America, here I come. Blev återigen kär i en eller kanske två killar på tåget hem och till skolan. Låtsated att jag var i NY med Germerud. Träffade och fikade med utbytisar i Stockholm. Träffade Elin Nevlen för första gången. Taggade om till USA. Firade Alice 18-årsdag med spionfest.  Räknade ner dagarna till Justin Biebers konsert tillsammans med Hanna. Lämnade A till Germerud och jag var utan häst för första gången på 11 år. Längtade till Våren. Åkte till Gotland med Mattsson för att fira påsken. 
 
 
April:
Våren började äntligen smyga sig på. Fortsatte att räkna ner dagarna till Justin Bieber. Började även se slutet av min tandställnings karriär. Taggade ännu mer till USA och väntade spänt på familj. Umgicks massor med min syster som nu faktiskt bodde nära mig. Färgade mina toppar rosa. Såg Justin Bieber live tillsammans med Hanna. Åkte sen till Göteborg för förberedelseläger med STS och massor med utbytesstudenter. Träffade Emma och Elin. 

Vänt på dygnet.

Publicerat 2014-01-02 kl. 21:22:29 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Vi dekorerar även våra bilar, här på landet.
Känns bra att jag vänt på dygnet, såhär bara några dagar innan det är dags för skola igen. Måste försöka att vända tillbaka det! Men det där att ställa ett alarm när man har lov, det är svårt. Det är ju så otroligt skönt att bara få sova ända tills man vaknar.
Drömde en konstig dröm inatt. Drömde att jag såg en man som skulle komma och göra en skolskjutning i min skola. Min kompis pappa var Barack Obama, och folk från min gamla skola i Sverige var där. Tydligen var också mannen ute efter mig, och alla människor beslöt sig för att stanna i skolan istället för att gå hem. Vaknade sen i panik och försökte bestämma om jag skulle somna om igen, med chans av att vakna upp i samma dröm (för på ett eller annat sätt så kommer jag alltid tillbaka till mina mardrömmar) eller om det var dags att vakna. Så kollade på klockan och såg att den var halv två och bestämmde mig för att det kanske var dags att vakna.
 
Har nu precis ätit lite frukost och ska kolla på ett eller två eller många avsnitt av Glee och sen försöka att hitta på något, eller kanske iallafall hitta på något för dagarna fram över.
Räknar ner dagarna innan skolan börjar igen. Det är redan torsdag. Bara tre dagar kvar. Vem är taggad? Denna tjej! Nästa semester har jag även bytt schema och klasser. Har ni geografi 1st, psycologi (stavning?) 2nd, PE (måste byta) 3rd och collision paint (lacka bilar, tror jag. Kommer bli intressant) 4th. Ska skriva lite mer om dem när jag har haft dem.
 
Så somsagt, har inte så mycket att säga eftersom de senaste dagarna här har gått till att sova. Vi hörs senare. PEACE

Nyårsafton

Publicerat 2014-01-02 kl. 02:55:09 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
En bild från kvällen på mig, B, Cain, Alex och Jared
Hallå alla fina människor som fortfarande läser min blogg, och GOTT NYTT ÅR! Känns helt crazy att det är 2014 och nytt år. Vet inte riktigt vart detta år tog vägen. Det har somsagt bara flugit förbi. De flesta människor säger alltid på nyår att nu är det dags för ett nytt år och ett nytt mig. Just i denna stund vill jag faktiskt inte ha något nytt år och nytt mig,  jag trivs som allting är för stunden och tycker om det massor. Så om det fortsätter på såhär eller blir bättre så kommer 2014 bli ett toppen år.
Jag försöker inte sätta så mycket löten för mig själv som jag ska klara av varje år, för det slutar ändå alltid med att jag glömmer dem eller struntar i dem efter någon månad. Som det gör för de flesta kanske. Så detta år säger jag bara till mig själv att säg "ja" mer, våga öppna mig mot ännu mer nya saker, och bara kör. Strunta i vad alla säger eller vad för konsekvenser det kommer komma ut av det, kör bara. Vi kommer aldrig bli så unga som vi är idag.
 
Mitt nyår spenderades tillsammans med Cain, Jerret, Jered, Sean, Alex, Carly osv osv. Det var flera människor från våran skola som var där, människor jag aldrig har sätt. Det var även Cains familj och några vänner till dem. Självaste festen hölls hos Cain och hans familjs restaurang. Vilket dem har uppe på ett av bergen, nära där Cain bor.
Festen var från 7pm-7am. Cain och Jerret mötte oss vid våran skola där Georg släppte av oss. Vi åkte sen vidare till restaurangen. Kvällen bjöd på mat, pingis, kortspel, xbox, prat, 2 sotherngames som jag inte kommer ihåg namnen på och är ganksa komplicerade att berätta, och dunken.
Jag klarade att hålla mig vaken hela natten och var faktiskt inte så trött som jag trodde att jag skulle vara, sen att jag sov bort hela dagen när jag kom hem är en annan historia. Jag hade iallafall en jätte bra kväll/natt med massor med härliga människor Såg även the ball drop, live från NY. Första gången jag kollar på riktigt TV sen evigheter. Slutsats från kvällen: Riktigt bra start på det nya året med massor med bra människor.
 
Somsagt har jag sovit bort hela dagen idag. Och ska väl hoppa in i duschen en snabbis innan jag återvänder till min säng. Annars har jag inte mycket mer planerat för denna vecka och dag. På måndag är det skola igen, skönt, och på tisdag återvänder jag till Lilla landet lagom för en vecka. Jag ska inte avsluta mitt år och jag kommer åka tillbaka. Jag åker hem för att min farfar har gått bort och jag ska gå på hans begravning.
 
Har även sett att bloggningen jag gjorde när jag kom hit var mycket bättre än vad den har vart den senaste månaden. Ber om ursäkt för det till er och till mig själv. Försöker skärpa mig.

RSS 2.0