Always on my mind

Publicerat 2014-04-23 kl. 23:51:39 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Så mycket har hänt, som vanligt, sen jag senast skrev. Har alltid bloggen, inte riktigt men ibland, på huvudet och tänker på allt jag måste skriva om. Vet inte ens när jag senast skrev, men det är nog tyvärr såhär det kommer bli resten av tiden. Har så mycket som händer och har knappt en dag över till att komma hem och bara ta det lugnt! Men nu så, pratade med min kompis Brett, han frågade om jag hade en blogg och då tänkte jag att jag kanske ska passa på att skriva. Då det är första dagen på länge jag inte har mycket att göra alls förutom lite läxor.
 
Det ni missat de största grejerna är: min hund gick bort (älskling), jag har haft prom, och jag har vart i Disney world och Florida. Det är väl det största som har hänt.
 
Lite kort om de sakerna då.
Fick reda på att min hund hade gått bort under min första lektionen. Vilket resulterade i en massa tårar och att jag fick sitta i min vice principals rum resten av lektionen. Har så fina vänner som gjorde allt för att få mig på bättre humör. Fick lappar, kramar, läsk, bara folk som följde med mig och var med mig. Åh vilken kärlek. Älskar dessa människor så otroligt mycket.
Resten av denna vecka bestod av att shoppa det sista inför prom som hölls  på lördagen.
Prom började redan tidigt på morgonen för mig. Gick up och packade ihop allt jag behövde ha med mig. Jessica kom och hämtade oss och vi åkte till en salong där hennes moster jobbar, vi fick hår och naglar fixade och sen så gjorde vi sminket själva. Efter vi var färdiga med det runt halv tre så åkte vi till Cain där vi chillade lite innan vi satte på oss klännigar och kostymer. När vi var redo efter det så var det dags för första omgången bilder. Har nog aldrig tagit så mycket bilder som jag gjorde under denna dag. När vi kände oss redo från det så åkte vi ner till Pikeville där vi mötte upp Loren, Logan och Anna. Där tog vi massor med mera bilder innan vi åkte hem till en tjej i min skola där vi tog ännu mera bilder. Men sen var det nog. Vi satte oss i tre bilar, Anna och Logan, Cain och B, Och sen jag, Loren och Kate. Vi begav oss mot prom som var i Cross ville. Vi dansade hela natten och mina ben var öma efter allt dansande. Men åh så kul jag hade det! Längtar tillbaka och önskar att vi kunde göra det allt igen. Bästa kvällen och dagen någonsin!
 
 
Veckan efter gick jag bara två dagar innan jag åkte till Red Bank och Marie. På tisdagkvällen började våran resa mot Florida och Disney world. Vi åkte halva vägen på tisdags kvällen och sen resten på onsdags morgonen och kom fram lite efter lunchtid. På onsdags kvällen gick vi ner till downtown disney och kollade runt. Man måste ju bara älska disney. Dock så var det inte så amazing som jag hade föreställt mig. Massor av människor, men det var ju ganska förutsppått. Men det var en härlig resa. Jag tykcte nog allra bäst om Universal studios, och sen resten av parkerna. Det som jag älskade med Disney var att människor var så glada hela tiden. Alltså människorna som var där och kollade. Åkte en jätte häftig transformers attraktion i 4-D, hel coolt. Dock så saknade jag Tennessee och Bledsoe och vänligheten som människor har här och även så klart mina kära vänner. Men resan i sig var toppen och det var hur skönt som helst att umgås med Marie igen.
 
Denna vecka är nu halvägs igenom och i måndags stannade jag kvar i skolan tills vi hade en baseball och softball match. Har även det imorgon. I går så åkte vi på en cook out i min skola. Eller den lilla skolan jag åker till för att ha small animal care. Imorgon ska jag på match och även till ett litet "mini zoo" och köpa möss som vi måste ta hand om. Euw. Inte så taggad på det, men det är bara en vecka så förhoppningsvis klarar jag mig....
 
Säger återigen att jag ska försöka uppdatera lite mera. Men lovar inget. Måste även baka en till kladdkaka att ta till skolan, framförallt till Brett och mina andra vänner!

Anyways. Puss sverige. Saknar er.

My superhero, yesterday, now, and forever.

Publicerat 2014-04-15 kl. 03:06:33 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
I miss you.
 

Frågor och funderingar

Publicerat 2014-04-05 kl. 17:49:57 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
Hej!
Jag har blivit placerad i samma stad som dig, Chatanooga och jag har blandade känslor. Av vad jag kan läsa om staden på internet hittar jag mycket om extremt religiösa människor och att man blir utstött om man inte är religiös. Jag är allt annat än religiös och tror inte på något. Jag är rädd att jag hamnar i en familj eller skola där mycket handlar om religion och liknande. Och det här med att man inte får ha jeans, shorts, klänning eller kjol i din skola... är det också baserat på religion? Känns väldigt jobbigt just nu.. Känner mig inte exalterad över mitt utbytesår, vet inte vad jag ska ta mig till. Hittar bara massa negativitet på internet om staden...

Vad tycker du om staden och människorna? Är religion en stor del i staden? Snälla, svara ärligt. Jag vill inte få falska förhoppningar om något som inte är så bra egentligen.
 
Mvh Linnéa
 
Svar: Oroa dig inte. Jag är inte en religös människa över huvudtaget. Och det viktigaste är att man försöker. Anledningen till att jag inte fick ha jeans eller korta shorts, klänningar och kjolar har inget med religon att göra. Det flesta skolor i USA har de reglerna. Jag älskar denna staden och dessa människor! Absolut de är religösa, men det betyder inte alls att du blir utsött eller att du kommer ha ett dåligt år. En sak som min organisation sa är att du inte ska gå runt och säga till alla vad din religon är för det kan vara ett känsligt ämne, men om du inte pratar om det kommer de inte heller fråga massor om det. Och om det gör det så är det bara att svara ärligt. De flesta tar det super. Om du sen hamnar i en familj som är religös och går till kyrkan eller ber bön vid bordet, var respektfull och håll deras händer när de ber bön. Du behöver inte säga något eller göra något, men bara ta deras händer och var med för att vara respektfull. Pröva gå till kyrkan en eller två gånger och sen prata med din familj om att du inte känner att det inte riktigt är din grej.
 
Var aboslut inte orolig eller otaggad på att åka. Jag älskar staden och människorna och jag önskar jag kunde göra mitt år här om och om igen. Jag bor dessutom inte kvar i Chattanooga utan är i en liten stad precis utanför där människor är ännu mer religösa. Men herre, har nog aldrig träffat så trevliga och öppna människor. Se inte det negativa i det, det viktigaste är att du är öppen mot allt och prövar. Om de sen inte är din grej, prata med din familj eller local coordniator. Jag tror du kommer älska det!
 
Hoppas detta hjälpte lite. Om du har mer frågor eller funderingar eller är orolig över något är det bara att kommentera eller slänga iväg ett mejl. agge.bagge@hotmail.com
Kram
 
Hej kan inte du ha ett frågor och svar inlägg?
Här kmr några frågor isf:
Är highscool som i filmer, typ att cheerleder och fotbollskillarna är de populära och att det typ är fest hela tiden?
Haha, det absolut som i filmerna, inte exakt fotbollskillarna och cheerleaders, men de är absolut massor med grupper och lite som i filmerna. Där jag är är det inte så mycket fester, vad jag vet om. Haha. Någon gång då och då och de människor jag hänger med är inte riktigt de festmänniskorna. De hänger och kollar på film eller liknande istället.
Var alla hjärtansdag kul? Fick du nåt, och gav du nåt?
Alla hjärtansdag för mig och i min skola var typ som alla andra dagar. Hände inte så mycket. Jag fick inget och jag gav inget.
Vilken organisation åker du med?
Jag åker med STS
Vad är bra respektive dåligt med den?
Jag tycker att STS är en toppen organisation i Sverige och de hjälper dig massor innan året och finns där under året också, men sen STS Foundation (alltså STS organisation i USA) är inte riktigt på min bra sida. Men har hört att för andra är den bra, så det är väl vart man hamnar och eget intryck.
Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig?
Eftersom jag bor med min värdsyster från Italien och en äldre dam så har jag det ganska fritt. Det jag ska göra dock är att hjälpa till hemma, berätta vart jag är och vilka jag är med. Mest det.
Vilka regler har organisationen?
Vart ska jag börja. Det är massor med regler. Får tillexempel inte göra några livsavgörande beslut, alltså tatuering, piercing, giftemål, ha sex osv. inte köra något fordon, om det inte är en class i skolan. Inte skjuta något. osv osv.
Är det lätt elr svårt att komma in i gäng?
Människor kommer vara intresserade av dig för du kommer från ett annat land och är ny, framförallt i början och det är då det gäller att hitta de människor du vill hänga med och bara fortsätta prata, var inte blyg och fråga frågor du med! Det är inte så svårt. :)
Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA?
Du kommer klara dig fint! Människor vill hjälpa dig om du säger fel, och var absolut inte rädd för att göra fel eller fråga!
Hur är människorna där?
Människorna där jag är några av de trevligaste personerna jag någonsin har träffat, de är öppna, kan skoja gillar att prata, de är ganska så religösa, men det har absolut ingen betydelse för mig iallafall.
Och killarna hur är dem?
Killarna, hmm. Vissa är otroligt omogna och vissa är inte alls. Jag har mer killvänner än tjej vänner och de mina bästavänner. Jag tycker mer om killarna är tjejerna.
Tack!
Hoppas det hjälpte och förlåt för så sent svar! KRAM

Long

Publicerat 2014-04-05 kl. 17:18:29 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
 
Har så mycket att berätta att jag inte ens vet vart jag ska börja eller vad det egentligen är som jag ska berätta. Vet inte vad ni missat eller vad ni vet om men vi kör en lite snabb resume innan jag har ett inlägg med lite frågor och funderingar i.
 
Så ni har missat massor med träningar för archery, vi har haft kaniner i skolan som folk bär runt på i lådor, juniors, sophmores och freshmens har valt klasser för nästa år. vilket var crazy för de sprang fram och trängdes och puttades så de fick plats i alla de klasser de behövde för att inte ha en speciell lärare och för att kunna graduate earlie. Jag umgicks med Jessica hela förra helgen. Vi åkte till dayton, kolla på film, promenerade, var i kyrkan och åt våfflor. Det har vart varmt och våren har kommit. Jag har gått på powerwalks. Fått mina progressrecard, (A-student) Jag har blivit student of the month i min geografi klass och jag har vart på archery tournament. Tror det var det mesta ni har missat. Och oroa er inte jag ska berätta mer om tävlingen som vi hade igår.
 
Vi lämnade skolan runt tio och åkte två timmar vidare till tävlingen, stannade förbi en pizza buffe påvägen och sen var vi framme. Jag var jätte nervös inför tävlingen för alla pratade om att det var så seriöst men det var lugnt, jag sköt, som tur var, med B och sen en liten kille från en annan skola. Vi sköt med middle schoolers, vilket inte gjorde så mycket för mig. JAg sköt dessutom mycket bättre än vad jag brukar göra, så gav mig själv en klapp på axeln. Påvägen hem åkte jag och B med Cain och hans föräldrar. Vi stannade och åt på en homecooked southern resturang. Det var jätte gott och hans föräldrar är hur trevliga som helst.
 
Idag ska vi bara chilla lite hemma först innan Chloe kommer hit och Cain, sen kommer Andrew och hämtar oss och vi åker vidare till hans farbrors lilla sjö där vi ska ha en bonfire igen. Jag är taggad!
 
Jag vet inte ritkigt vad det är jag ska skriva. Önskar jag hade orken till att skriva och uppdatera mera. Ska göra allt jag kan för att försöka bättra mig med det. Puss

To BFFs

Publicerat 2014-04-02 kl. 19:59:03 || Mitt liv i Chattanooga, Tennessee
This is Casey and Sami :D we love you and don't want to you to leave us :(         P.s. I love your SHoclate cake ;);) #hacked 

RSS 2.0