STS avreseläger 2013

Publicerat 2013-04-30 kl. 09:35:36 || Före USA
Okej, så här kommer inlägget om avresehelgen. Fast alltså det skulle ju vara lite kul att visa i en film, åååh. nu blev det svårt att välja. Nej men vi kör på ett inlägg.
Så jag tog tåget från centralen mot Göteborg vid ett ungefär, framme vid halv fem i Götlaborg där jag mötte upp Elin (hon jag träffade på utbytesträffen här i Stockholm) Vi gick snabbt in på Starbucks och köpte en frappuccino (stavning på den???) Efter det gick vi och mötte upp resten vid bussarna, vi hittade dem! HALLELULJA! På bussen träffade jag en jätte trevlig tjej som jag satt och pratade med på den 40 minuter långa färden till kursgården där helgen skulle spenderas. Vi fick gå sista biten för våran buss var förstor. Men det var inte så långt och hade trevligt sällskap så det gick bra. Väl framme blev vi tilldelade rum, jag fick bo i ett litet hus med två rum, i mitt rum sov två hel goa (jag har blivit göteborgare) tjejer vid namn Sigrid och Isabelle, Sigrid skulle till Kanada och Isabelle till USA, i det andra rummet bodde Elin, vilket var hur kul som helst att vi fick bo i samma, och sen även två tjejer vid namn Linnea och Emma, Linnea skulle till USA och Emma Storbrittanien. Hade lite problem att välja rätt rum då vårat hus hette "Bredvid" och på nyckeln stod det "bredvid rum två" och det stod en två vid vårat rum så trodde först att vi skulle ha det andra. Sen förstod vi att det var "bredvis, rum två" Smarta.
Efter vi äntligen hittat rummen osv gick vi och åt middag. Satt även där och pratade med massor med andra folk, vet inte hur många dialekter jag har hört och människor jag hälsat på denna helgen. Har även själv börjat prata i dialekt. Känns bra.
 
När vi var mätta och glada gick vi upp till en liten "kyrka" typ, där fem tidigare utbytesstudenter berättade om deras år, vilket var jätte roligt då en hade gått i en skola med 4 500 elever i och en annan hade bott i en stad med 200 personer, så det var lite skillnad. Fick även höra lite regler osv innan de släppte oss fria till att socialisera oss och äta natt mackor. Mycket trevligt och massor med härligt folk, vi somnade runt två. En mycket bra första kväll.
 
Vaknade upp på lördagen vid åtta, åt frukost fixade oss och allt det där. Sen bar det upp till kyrkan igen där vi hade en väldigt bra föreläsning men en av STSs USA representaner, Sen hade vi lite mer föreläsningar, innan vi gick på en "tipspromenad" och sen åt lunch. Efter lunchen gjorde vi några övningar, typ sånna man gör i skolan när läraren säger ett påstående och sen ska man ställa sig i ett hörn typ. Ja, hoppas ni förstår.
Sen skulle vi göra en till övning där man blev tilldelad ett ord, ungefär, min grupp fick hemlängtan, till det här ordet skulle man sen sätta ihop en kort pjäs där man skulle visa, hur man ska göra och hur man inte ska göra och få fram ett budsakp med det. Jag som hatar att stå inför min klass på 16 personer skulle nu stå inför ca 50 personer och göra en pjäs. Dock så var personerna så härliga så det var inte några problem, samt att allas korta pjäser var hur bra som helst och mycet roliga!
Vi hade ännu mer föreläsning efter det, vilket inte var lika kul, men vi fick en uppgift att skriva ett brev till sig själv ett år framåt för att se om våra förväntningar blev som vi trode och sådana saker, vilket är jätte kul och jag är så taggad på allt sånt nu.
 
Senare på kvällen och efter maten var upp äten och brevet skrivet så fick man chilla och socialisera sig igen. jag var dock jätte trött så kände mig inte som den socialaste, men kollade när några spela något konstig kortspel och sen satt vi och prata lite bara innan de flesta stupade i sängen vid två igen.
 
Söndagen var bara till för att städa och plocka i ordning för att vid 10 gick bussarna tillbaka till Görlaborg, där vi trötta utbytesstudenter skulle sitta på ett 6 timmars långt möte. Oh Happy DAYS! Sigrid somna, Elin somna, jag somnade nästan, tror de flesta somnade faktiskt. Dessutom var det mest upprepning på allt vi pratat om under helgen, så var inte det roligaste, men jag klarade mig igenom det och nu är det avklarat också. 
När mötet äntligen var färdigt tog vi ett farväl av allt trevligt folk #ledsen och satte oss i bilen påväg mot Stockholm. Elin åkte med oss upp vilket jag tror var bra, för vi som tänkte sova, pratade konstant om allt som hade med lägret och utbytesåret att göra i fem timmar. Jätte trevligt och jag är hur glad som helst att jag träffat de här människorna, nu hoppas jag och Elin på att vi ska få åka till New York tillsammans vilket skulle vara hur kul som helst, håller tummarna.
 
Nu är även det här avcheckat på min to-do-lista innan USA och jag är så taggad på att åka! Även taggad på att träffa dess människor igen, innan jag åker iväg.
Ledsen att det blev så långt men har så mycket att berätta och jag skulle kunna prata i timmar om bara det här lägret, bered er USA!
 
Sigrid såg din kommentar och TACK! Vi måste försöka träffas innan vi åker iväg! :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0